3. října 2022

Téma týdne 118 - Papír

  K minulému tématu zatím nikdo nepřispěl.

Milí Snílci,

napadlo mě, že to s Tématem týdne zkusím trochu jinak. Nebudu házet slovní udičku a chytat na ni volnou formu, zkusím tentokrát trochu zkorigovat tu formu.

Tématem tohoto týdne (nebo více, když budete chtít) budiž papír.

Ovšem pozor - nemyslím tím jen to, abyste papír nějak bokem zmínili. Ráda bych viděla něco, kde papír hraje významnou roli, co by bez papíru nešlo.

Krajinku můžete stejně tak namalovat na plátno, dřevo nebo zeď. Budete-li kreslit, chci, aby se ta kresba bez papíru neobešla - využijte jeho texturu, vzor, to, že se dá skládat. Nebo samozřejmě můžete kreslit papír jako takový, já nedávno třeba kreslila origami zvířátko.

Povídka? Nějaká, která by bez papíru přišla o zápletku. Detektivka vyřešená důležitou listinou, sci-fi s blackoutem, romantika v milostných dopisech...

Fotka? Papírová vlaštovka v letu, kupříkladu!

Určitě vás napadne hromada dalších možností, ve kterých bude papír nezastupitelnou proprietou. Budu se na všechny těšit!

Na všechny nápady se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz. Vítám prózu, básně, fotky, obrázky, ruční práce, písně, však už to znáte.


Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Mějte se skvěle

Alissa

2 komentáře:

  1. Ty jo, papír je pro mě třeba při kreslení fakt důležitý. Snažila jsem se kreslit na sklo k ryti a vůbec mi to nešlo. Za to s papirem se kamarádím a poznám jaký mi víc vyhovuje, tak stejně je pro mě důležitý pri nacrtech. Hlavně když člověk dělá i s akrylovymi pastelkami. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedovedu se pořádně vyjádřit :) Myslela jsem třeba na Ianthu Naicker (například https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/10/DSC_0599__880.jpg), nebo linkovaný papír tady https://www.moillusions.com/lined-paper-cat-illusion/ (spoustakrát kopírovaný a napodobovaný obrázek, nepovedlo se mi dohledat původního autora), nebo, když si drze přihřeju polívčičku, třeba kreslení origami (https://alissapise.cz/2022/07/podvadeni/). Jen pro inspiraci samozřejmě, otěže fantazie buďtež plně povolené :)
      Kreslit na papír je samozřejmě jiné než na sklo, dřevo nebo vinyl, o tom žádná! :)

      Vymazat