13. října 2022

Creatio - Snová noc

Dobrý den, milí snílci. Je druhý čtvrtek v měsíci a to je opět čas na nějaké mé dílo. Tentokrát jsem opravdu dlouho a usilovně přemýšlela, co nakreslit. Nakonec jsem ale vytáhla papír s tím, že začnu něco kreslit a zbytek mě musí napadnout za pochodu.

A jak to dopadlo?

Nejprve jsem udělala kružítkem kruh, a pak takový měsícovitý výkroj. A zbytek obrazu se vlastně vyjevil sám. Nestává se to často, ale tentokrát se to stalo. Teď už stačilo to jenom nakreslit. 

Nejprve jsem obtáhla tahy kružítkem fixou.

Začala jsem tím černým spodkem ve fialové části. Pokračovala stromem s postavou houpající se na houpačce. Poté jsem tam umístila i pouliční lampu. Ta tam vyloženě chyběla. Nakonec jsem nakreslila hvězdičky a vybarvila oblohu. U modrého výjevu byl postup podobný. Nejdříve černý spodek s městem, pak balón a následně hvězdy a obloha.

Ať tak, či tak, vlastně mě i baví ta poklidná atmosféra toho obrázku.

A co vy? Jak se kresba líbí vám? Vylepšili byste na ní něco? Klidně piště do komentářů.

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Houby“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním hezkého zbytku týdne 

Raja Luthriela


1 komentář: