24. března 2022

Creatio - Malířské aktuality 11

Dobrý den, milí snílci. Je tady opět čtvrtek a dnes jsou tu opět malířské aktuality. Tentokrát s pořadovým číslem 11.

Ateliéry několika generací umělců v Galerii Kooperativy

Ateliér znamená pro umělce nejen jeho pracovní prostor, ale i prostor intimní. Prostor pro přemýšlení a úvahy o tom, co chce a „musí“ sdělit svým konkrétním dílem. Výstava Ateliéry v pražské Galerii Kooperativy představuje do 30. června šestnáct českých osobností, z toho osm současných autorů.

Více zde: https://www.novinky.cz/kultura/clanek/ateliery-nekolika-generaci-umelcu-v-galerii-kooperativy-40389090

 

Pomyslný duel Kupka–Mucha skončil spravedlivou remízou

Dva malíři, dva souputníci, možná i rivalové. František Kupka (1871–1957) a Alfons Mucha (1860–1939) se utkávají v pomyslném souboji svých děl v pražském výstavním prostoru Expo 58 Art (výstava bude k vidění do 20. března). Mluvíme o symbolickém duelu, protože tito umělci si reálně nijak nekonkurovali. Jde spíše o pohled příznivců zmíněných autorů.

Více zde: https://www.novinky.cz/kultura/clanek/pomyslny-duel-kupka-mucha-skoncil-spravedlivou-remizou-40390708

  

V Galerii Středočeského kraje začaly výstavy Matasové či Filipského

Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře otevřela tři nové výstavy. Návštěvníci mohou do 5. června vidět díla veteránů Adély Matasové a Luďka Filipského či zvukového experimentátora Milana Guštara.

Více zde: https://magazin.aktualne.cz/kultura/umeni/galerie-stredoceskeho-kraje-vystava-matasova-filipsky-gustar/r~89b190fea9cf11ecab010cc47ab5f122/

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Ilustrujte báseň“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

 

S přáním hezkého zbytku týdne

Raja Luthriela

Žádné komentáře:

Okomentovat