21. října 2021

Creatio - Téma 14: Živly

Dobrý den, milí snílci. Je tu třetí čtvrtek v měsíci a s ním přišlo i vyhlašování nového tématu ke kreslení. Tak prosím nespěte, zkuste poslat nějaký svůj výkres.

Téma č. 14 – Živly

Obecně se má za to, že existují čtyři živly. Oheň, voda, země a vzduch. Všichni je známe. Někdo k nim přidává ještě pátý, a tím je éter. Ten je také ztotožňován s duchem či životní silou. Jindy zase z s akášou a pránou z indické kultury či energií čchi z té čínské.

Prastaří Číňané to ale měli s těmi živly trochu jinak, než my. Oni mají totiž oheň, vodu zemi, kov a dřevo. A myslím, že tenhle systém by také fungoval, kdyby chtěl člověk praktikovat živlovou magii. 

Ale neděste se. Něco takového po vás ani nikdo nechce. Vaším úkolem je akorát nějaký ten živel, popřípadě více živlů výtvarně ztvárnit. Tak se zamyslete nad tím, jaký je vám nejblíže, či který z nich je vám nejsympatičtější. Co se vám vybaví, když se řekne název kteréhokoliv z nich? Nebo toto téma ve vás evokuje ještě něco jiného? Zkuste něco nakreslit a poslat. Za jakékoliv vaše dílo budu ráda.

 

Jestli vás ale tenhle námět nezaujal, podívejte se do Seznamu starších témat. Třeba vás něco upoutá tam.

Pokud se vám témata nezamlouvají, můžete mi poslat něco mimo ně, i když za to Bludišťák není. Budu také ráda.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Email klubu snílků je klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište Creatio. Pokud kreslíte dílo na nějaké mnou určené téma, přepište tam i téma. Do emailu pak prosím zmiňte i název toho tématu.

S přáním krásného zbytku týdne Raja Luthriela

Žádné komentáře:

Okomentovat