9. dubna 2021

Creatio - Koláž: Kohout

Dobrý den, milí snílci. Předem se vám musím omluvit, že opět nevyšlo Creatio ve čtvrtek, jak mělo. Tentokrát za to ale můžu já. Jak jsem v té karanténě, tak mám neustále sobotu a nemám asi páru, co je zrovna za den. Naštěstí příští týden jdu do práce, takže budu více v obraze.

A teď dále. Už delší dobu jsem měla chuď začít tvořit koláže. Ale nějak jsem se k tomu nemohla dokopat. Ono se to zdá snadné, ale vytvořit něco, co by spolu dávalo nějaký smysl, není žádná legrace. Ale jakmile člověk dostane nějaký nápad, už to jde dobře.

A tak to bylo i s dílem, které jsem vám chtěla ukázat. Najednou mě osvítila vize. A pak jsem si řekla: Proč ne? Klidně můžu zkusit udělat kohouta, ne?“ Už jsem i věděla, jak by měl přibližně vypadat. Moc nadějí na úspěch jsem tomu nedávala, ale něčím se přece v té karanténě člověk bavit musí. Navíc zrovna byly Velikonoce a to člověk musí nějak vyzdvihnout tu drůbež.

Vyhrabala jsem nějaké časopisy a listovala v nich, jestli tam nebude něco, co by se dalo použít. Pak jsem si předkreslila tužkou na papír A4 kohouta, abych věděla, do jakého tvaru mám lepit jednotlivé komponenty.

Hlava toho kohouta byla původně nějaká pohovka a hřebínek a volátko je z jahod. Zobáček je z nějaké reklamy. Jeho záda a vlastně i nožky tvoří jakási postel s polštářky a bříško je z člověka s kabátem. A nakonec ocas je z vlasů a z odstřižků toho kabátu, které zbyly. Nejdřív jsem si to tam jen tak naskládala, a když jsem uzřela, že je to dobré, tak jsem vše nalepila. A protože jsem zjistila, že na svém veledíle mám mastný flíček, protože jsem si neprozřetelně před tím neumyla stůl, pozadí jsem vybarvila zelenou pastelkou. Teď to vypadá asi takto.

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete i vy tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz. Nemusíte to nechávat jenom na mě. :-) 

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma "Upíři". Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním krásného zbytku týdne Raja Luthriela

1 komentář:

  1. To je krása! Naprostý souhlas - koláž se zdá jednoduchá, jako když člověk prostě nahází různé věci k sobě, ale mám pocit, že je to strašně složité, vymyslet a poskládat něco takového! Smekám. :-)

    OdpovědětVymazat