14. ledna 2021

Creatio - Zasněžená hora (Můj výtvor)

Dobrý den, milí snílci. Když o tom tak přemýšlím, už velice dlouho jsem vás neoblažila žádným výkresem mé vlastní výroby. Tentokrát jsem se rozhodla, že tu zveřejním obrázek, který jsem sice nedávno dala i na svůj blog, ale počítám s tím, že jen málo z vás ho vidělo, takže nebude vadit, když ho použiju i pro účel Creatia.

Malba je vytvořena podle této předlohy. Nepovedlo se mi to úplně přesně, ale protože nejsem profesionální malíř, snad mi to lidé odpustí. Potřebovala jsem vytvořit něco hodně zasněženého v rámci Adventního kalendáře, projektu, při němž do 1. do 24. prosince každý den přidám něco s vánoční nebo zimní tematikou.

Obrázek je dělán temperami, které používám málokdy. Tentokrát jsem se ale posunula v dovednosti míchání barev. Například přednější odstín oblohy jsem trefila díky tomu, že do směsice modré a bílé přidala stopové množství červené. Opravdu malilinkatou kapičku. Tečičku. Někdy, až bude vhodná doba, si musím pořídit paletu, abych nemusela rozpatlávat tempery na novinách. Tím jen spousta barvy přijde vniveč.

Také jsem pochopila, že se vůbec nemusím bát dát silnější vrstvu. Zvlášť u toho sněhu se mi to osvědčilo. Že to není jako u vodovek. To si musím zapamatovat do příště.


Pokud jste členy Klubu snílků, můžete i vy tvořit a posílat svá díla na email klubu klub.snilku@email.cz. Nemusíte to nechávat jenom na mě.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma "Nejkrásnější Vánoce". Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S pozdravem Raja Luthriela

Žádné komentáře:

Okomentovat