20. července 2020

Téma týdne 74 - Neklesat na duchu

Vzhledem k tomu, že téma týdne minulého se mi povedlo procpat na síť zhruba před pěti minutami, je zcela pochopitelné, že k němu zatím nikdo žádný příspěvek nenapsal...



Milí Snílci,

časy jsou podivné, z tolika důvodů, že se do jejich vyjmenovávání vůbec nechci pouštět. (Už jen ten minulý týden, který se sice milostivě nechal zveřejnit až dneska, ale zařadil se pod původně nastavené datum a tedy ne navrch stránky...)

Říkám si, že v podivných časech se nakonec nejlépe osvědčuje stará, notně otřepaná a pohříchu nadužívaná poučka - neklesej na duchu, ono se to nějak vyvrbí. (Též možno vyjádřit jako hlavně klid a nohy v teple, nepropadejte panice, byli jsme před meotarem, budeme i po něm...)

Mé nedávné aplikace tohoto moudra pro praktický život zahrnují jak psaní článků pro Klub Snílků ("chyba serveru" jest zaručeně nejnavštěvovanější stránkou celého blog.cz), tak kupříkladu vypomáhání v táborové kuchyni ono památné odpoledne, kdy jsem si vědecky přepočítala recept na hrachovou polévku podle počtu táborníků, aby bylo následně pečlivým pátráním zjištěno, že v celém táboře se nenachází jediné zrnko hrachu.
Z obojího bude přinejmenším dobrá historka k táborovým ohňům.

A co vy, Snílci? Jak se vám daří, a jak se vám přitom daří neklesat na duchu?

Na všechny nápady se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Užívejte léta a nepropadejte panice

Alissa

1 komentář:

  1. (Mě si nevšímejte, já tu jen zanechám experimentální komentář.)

    OdpovědětVymazat