17. února 2020

Téma týdne 56 - Na hlídce

K tématu Myšlenkový vlak přispěla Raja.



Milí Snílci,

v kalendáři máme zimu, za oknem jaro a téma, které vyplynulo z ankety, odkazuje na léto, neb ho mám připravené už dlouho. Tak ještě přemýšlím, že bych vám našla nějakou podzimní fotku, ať máme ten rok komplet :)


Když se řekne hlídka, osobně mi jako první spojení naskočí táborová noční hlídka. Podivná směs klidu, protože jste jenom vy a les, a adrenalinu, protože co když tamto křupnutí větve znamená, že se sem někdo plíží se zákeřným úmyslem ukrást vánočku k snídani? Nervy napjaté k prasknutí a zároveň spousta času na přemýšlení. A naši vedoucí to dobře věděli, proto nám často na hlídky zadávali tvůrčí úkoly, abychom se trochu rozptýlili. Nikdo ovšem nepsal do nočního deníku tolik jako já. A od té doby mám les v půl třetí ráno už asi navždycky spojený s psaním.

(Ale tu sáhodlouhou báseň o tom, jak Vinnetou v noci hlídá tábor Apačů, tu už bych asi celou nezrekonstruovala.)

Slovo hlídka má samozřejmě řadu dalších asociací a významů, od hlídky, která na Titanicu příliš pozdě spatřila ledovec, po název několika různých kopců. (Mimochodem, věděli jste, že je to i jednotka času?)

Co se dá hlídat? Před čím?
Obrazně? Doslova?
Raději být hlídač, nebo ten, kdo hlídače obchází?
A kdo hlídá hlídače?

Na všechny příspěvky se těším v komentářích nebo na klubovém mailu klub.snilku@email.cz.

Máte pocit, že vaše myšlenka na celý článek nevydá? Podělte se o ni v komentářích!
Napadlo vás něco k některému ze starších témat? Jen se do toho dejte! Odkaz na vaši tvorbu vložte, prosím, k nejnovějšímu Tématu týdne - zajistíte tím, že ho nepřehlédnu.

Přeju krásný týden!

Alissa

1 komentář:

  1. Milí Snílci, omlouvám se za dnešní absenci nového tématu, jsem momentálně udolána okolnostmi. Příští týden se Téma týdne vrátí do patřičných kolejí.

    OdpovědětVymazat