8. ledna 2017

Vzducholoď čtyřicátá devátá

Milí snílci,

po krátké odmlce jsme obdrželi další přihlášku do našeho klubu, a to nás vždycky těší. Žel Uchu to pro dnešního adepta nedopadlo, neb kdo nedodržuje pravidla, nemůže čekat odměny.

Důležitost našich několika vstupních podmínek zdůrazňujeme, kudy chodíme, přesto se však stále tu a tam stane, že si někdo nepřečte, co od našich členů požadujeme, nebo se podle toho nezařídí. My si myslíme, že to nechceme zase tolik, a tak na tom s dovolením budeme i nadále trvat, že naši blogeři musí být nejen snílci každým coulem, ale také poctiví a aktivní blogeři, kteří umí z článku udělat něco kouzelného, dají do něj hlavně sebe, a když už zdobí blogy cizím peřím, tak to aspoň přiznají.

Myslíte si, že se k nám hodíte a zajímají vás naše rubriky? Tak honem se přihlásit, už se na vás těšíme! :)



"Som, kto som a sny sú súčasťou mojej existencie, bez nich by som nemohla tvoriť, bez nich by som do rúk neschytila ceruzku, klávesnica by mi odskakovala spod nedočkavých rúk. Píšem od doby, čo som sa naučila rozpoznávať písmenká a ilustrácie som si tiež zvykla robiť sama. Dnes už sa veľmi nevenujem kresbe a investujem energiu skôr do písania, no som umelecká duša do morku kosti. :)"

Co na to M.: Já nějak nevím, co si s tím počít. Blog se mi kupodivu dost zamlouvá, i přesto, že nejsem fanouškem růžové barvy a špatně se mi čte slovenština. Má to docela pěkný design, dá se v tom vyznat a má to asi všechno, co by blog měl mít, včetně článku o autorce. Má to ovšem i nějaké nadbytečné věci (třeba rubrika Fotografií je vyloženě nezajímavá, prázdná a tedy nic moc prezentativního. To ale není tak podstatné.
Závažný problém vidím v tom, že LM zjevně vůbec nic neříkají pojmy jako "autorský blog" a "blogerská slušnost či kodex" neb se neobtěžuje zdrojovat cizí obrázky, grafiku a podobně. To by se dalo dokonce i přehlédnout, kdyby šlo o zjevy výjimečné, bohužel se tyto ale objevují snad v každém článku, a tak nějak nevím, co si mám myslet o člověku, který se suverénně přihlásí do blogerského klubu, jenž se ve vstupních podmínkách jasně vyjadřuje proti těmto věcem, a vůbec mu to není hloupé.
Za sebe říkám, že došlo by-li k nápravě v tomto směru a veškerá cizí grafika by byla buď odstraněna nebo ozdrojována (plus veškerá nadcházející a věřte mi, že si to ohlídám), tak bych asi neměla nic moc proti tomu, tento blog přijmout. Nové členy máme rádi a věřím, že zaměřením se k nám LM velice hodí. Ovšem za stávajícího stavu to vážně neberu. Lidi, kteří nerespektují naše pravidla a tak nějak vůbec právě tu blogerskou slušnost, tady v lásce přece jenom nemáme, bohužel.

Co na to Maglaiz: Milá LM, těší nás, že tě Klub Snílků inspiruje, ovšem po shlédnutí blogu si říkám, zda spíše nebyla vložena ikonka našeho klubu z vypočítavosti ("pohladím jim ego a oni přivřou oči"), než-li s dobrým úmyslem, což bytostně nesnáším. Avšak nechci ti nijak křivdit, proto tuto domněnku odhazuji v dáli. Tvůj blog textově odpovídá Klubu Snílků, avšak nikoliv po stránce ctění autorských práv. Je NEPŘÍPUSTNÉ, aby člen natož uchazeč porušoval autorská práva. LM, pokud nadále toužíš být v našich řadách (a věř, že bychom tě rádi uvítali mezi námi), musí být zjednána náprava a veškeré neautorské ilustrace buď budou ozdrojovány, nebo vymazány. Žel v současném stavu blog nemůže být přijat, tudíž dávám razítko s nápisem NE.

Tak na viděnou u příští vzducholodi, snad bude plnější!

Zdraví M. a Maglaiz


4 komentáře:

  1. Nuž, každý obrázok má v sebe po rozkliknutí odkaz na link, z ktorého obrázok pochádza a tých pár čo tam sú pochádzajú z googlu, tie čo sa nedajú rozkliknúť z článku majú chybu, ktorú sa mi nepodarilo vyriešiť, z hlavného výpisu sa link otvorí, ale z článku nie...
    Ja sa ešte na tie linky pozriem a chyby skúsim odstrániť aj nejak inak, ale do budúcna, osočovaním si nových členov nezískate...Ďalšia vec, nie som vypočítavá a tento projekt sledujem dlhšie, už zo starého blogu som to tu sledovala, ale ten už nepoužívam a tak som si obrázok s linkom hodila na tento. Len škoda, že sa tu aj tak skoro nič nedeje. Ale nebojte sa nič, aby som nebola z niečoho ďalšieho narieknutá, tak si ten váš banner zmažem a už sem ani nekuknem, zrejme to tak bude naj... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všetky linky sú v poriadku, ale na váš podnet som ich teda radšej pripísala ako link pod obrázok či na koniec článku, takto už snáď bude všetko v poriadku.
    Obrázky ako napríklad na čitateľskú výzvu a podobne sú upravované v programe corel.
    Obrázky kníh sú fotené alebo scanované a upravované až na jeden či dva tuším kde je aj logo a ten som chcela nahradiť fotkou, no z nejakého dôvodu mi to nejde prehodiť...Myslím teda, že po tejto stránke už nebude problém, no osočovať sa i tak nenechám a žiadosť sťahujem...

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Odkazování přímo obrázkem používám taky, takže jsem schválně na všechno sporné najížděla a žádné odkazy mi to neukázalo, tak proto můj přísný tón. Nebyla bys zdaleka první, kdo se k nám hlásil s blogem plným cizí tvorby. Rozhodně to nemělo působit jako osočování a je mi líto, že sis to tak přebrala. Maglaizina domněnka o ikonce byla sice vyslovena, avšak ihned zahozena. Osobně jsem s tím neměla žádný problém, brala jsem to prostě jako podporu našeho Klubu, což se mi naopak líbilo. Stává se občas, že si ji někdo rovnou přidá do oddílu "Jsem členem", ale to nebyl tvůj případ.Články tu vychází několikrát měsíčně, takže věru nevím, jakou máš představu toho, co by se tu mělo dít a jak často. Jsme otevřené návrhům a neustále to všem připomínáme - pokud, jak říkáš, nás sleduješ delší dobu, tak to víš. Je spousta způsobů, jak se nám ozvat a není vůbec problém přijít s nápadem na další rubriku a klidně ji i vést. Naši členové tu od toho většinou nečekají dennodenní aktivitu a ani by na to sami neměli čas, správci jakbysmet, věnujeme se tomu ve svém volnu a toho není vždy 24/7, jsme pracující a studující lid. Jsme celkově spíš poklidný klub pro snílky, kteří se za ničím nehoní, občas je článků méně, ale v průměru tak 5 měsíčně, a to si myslím, že je velice dobrá aktivita.Stáhnutí žádosti je samozřejmě tvoje právo. Já myslím, že jsme nikoho neosočovali, stejným způsobem měříme naprosto každému uchazeči a všechny nejasnosti byly nakonec vždycky bez problémů se všemi vyjasněny k oboustranné spokojenosti. Ale jak říkám, když ti to tu nesedí a představuješ si něco jiného, v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]:Ako vravím, na tých linkoch bola chyba, ktorá mi nešla opraviť a tak som si to prepísala, ak nič iné, tak toto vnímam ako pozitívum. Linky sú opravené a fičia k mojej spokojnosti.

    OdpovědětVymazat