25. ledna 2017

Kontrola čtyřicátá devátá

Milí kapustňáci!

Proč zrovna kapustňáci? Tak to vážně nevím, ale kapusta je určitě zdravá, takže... proč ne?

Leden utekl jako voda - taky máte vždycky zezačátku roku pocit, že ten rok strašně utíká, a na konci se zase začne neskutečně vléct?

Každopádně je tu nové přespolní Repetitio, pro změnu opět z Anglie! (Budu tu celý rok, kdo mě přijede navštívit?)

Na viděnou, vaše zahraniční korespondentka M.

P.S.: Mou maličkost ohodnotila Maglaiz, samozřejmě. Fér musí být fér.

Verdikt k minulé kontrole:

1) Sense - ocima.blog.cz - VENKU

Bohužel na blogu nic nepřibylo, ani nedošlo k nějaké odezvě, takže se asi nedá říct, že by nás Sense moc vnímala, a holt pravidla jsou pravidla.

2) Tea - teubujackova.blog.cz - ANO

Obrovskou pochvalu uděluji Tee, která měla blog k ledu uložený téměř celý rok (!) a já si toho nevšimla čistě jen proto, že byla mezitím stále velmi aktivní tady u nás (pod svícnem... :D). Z toho důvodu jsem jí také ohledně jejího výskytu v Repetitiu poslala e-mail (normálně to nedělám), na který okamžitě zareagovala a světe div se, blog měl do několika málo dnů dlouho očekávaný nový kabátek a také nový obsažný článek. Nemám tedy co vytknout a naopak mám velkou radost - pak že to nejde. Držím palce, ať se tě inspirace drží :)

3) Telenta - oculi.blog.cz - ANO

I tady si s velkou radostí oddychávám, neb přibyl článek a Telenta tak o vlásek unikla červené kartě, kterou bych v tomto případě jen velmi nerada vytahovala.

4) Yima - yimovsky-svet.blogspot.cz - VENKU

Bohužel ani fň. Škoda.

Dnešní nabídka:

1) Tereza Matoušová - zzkusebniii.blog.cz - NE

Od května bohužel neaktivní.

2) Metteorwa - metteorwa.cz - ANO

Metteorwa už nemá tak úplně blog, je to spíš web, takže ani sebedelšího zaspání si tam člověk pomalu nevšimne. Inu, já si všimla, ale Metteorwa jako by to nějak vycítila, ihned se jala s tím něco udělat, takže nemám v tuto chvíli co vytýkat. Je to tam bohaté jak na čtení, tak na koukání, a má to celkově hodně dobrou úroveň. Krom toho i v chudších obdobích má občasný článek rozhodně hlavu a patu; jak by ne, Metteorwa měla vždycky talent psát články, co za to čekání stály. Jsem tedy opravdu ráda, že nemusím mávat oranžovým šátkem.

3) Myshoolka - myshoolka.blog.cz - OPATRNĚ

Nějak nevím. Když to vezmu kolem a kolem, blog byl za poslední rok víc neaktivní než aktivní. Poslední delší kousek textu přibyl vloni v březnu, a byť tam letošní leden zavál hned dva příspěvky po sobě, o nějakých článcích nemůže být řeč, jde vlastně jen o dvě (byť krásné) malby. Jak už jsme si v minulosti povídali, kresba či malba není tak úplně článek a pokud se to děje častěji, stává se z autora míň bloger a víc malíř/kreslíř/fotograf. Myslím si, že ke každému takovému obrázku se dá něco napsat, autorovi se jistě něco občas děje (kdyby náhodou neměl moc myšlenek, má alespoň zážitky), a když neděje, tak si má založit třeba profil na deviantartu a netvářit se, že bloguje. Také by se možná dalo říct, že má u mne Myshoolka vroubek z toho, že se nám vloni přihlásila za správkyni a já tedy nevím, nevidím, že by v tomto směru fungovala - možná jen nemám dostatek informací, ale nevím ani o tom, že by k tomu bylo podáno nějaké vysvětlení či rezignace. To každopádně nesouvisí s mým hodnocením a říkám to jen pro pořádek. Pokud ale na tom blogu nepřibude v dohledné době něco více článkoidního, budeme se nad tím muset asi zamyslet.

4) Silica - myslenkovnik.blog.cz - ANO

Tady je všechno v pořádku a hned si píšu tip na zajímavý filmeček.

5) M. Phoenix - phoenixrise.cz - ANO

Maglaiz: Ani nevím, jestli má cenu cokoliv psát. To není žádná radost tohleto, M. Ani ten nejmenší neozdrojovaný obrázek, ani hrubky, ani překlepy. Tak běž, no.

M.: Překlepy mi hlídá pan M. :D Aneb Jak je důležité mít beta readera. Tak tedy děkuji velmi pěkně ;)




Načtenou!


8 komentářů:

  1. Také t zdravím :)
    Podle mě máš pravdu s tm rokem. Také si myslm, že začátky utikají strašně moc rychle, v půlce či do konce čtyř měsíců to letí trochu pomalu, ale když je ten prosinec, tak se divím, že to všechno opět uteklo jako co to je? Co se týče Anglie, tak doufám, že se ti tam líbí a hlavně, snad uděláš i nějaké fotky. Moc mě to zajímá jak se tam máš a jak se ti daří atd, no znáš to :) Ja bohužel tam nejsem, kdybych tam byla, tak určitě bych tě chtěla poznat, podle tvého blogu soudím, že si opravdu suprová a strašně milá holka :)Co se týče kontroly, tak se mě strašně moc líbí, jak jsi to pojala :) takové jsem kdysi dělala, ale poslední doubou se mi to zdá zbytečné se rozepisovat, protože u některých jsem nevěděla co mám psát :( Snad ti tyto affs zůstanou nadále ♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Díky za komentář :)V Anglii se mi líbí, fotky určitě dělám, můžeš se na ně podívat a počíst si na mém vlastním blogu, viz WEB - tenhle není můj, je klubový ;)Já občas taky nemám až tolik co říct, ale to je dobře. Kontroly by měly být de facto jen podívat se tam a zjistit, že je všechno v pořádku, takže dlouhý komentář spíš znamená potíž Dřív jsem podobným způsobem hodnotila blogy členů Autorského Klubu, ale to jsem vyloženě i hodnotila, co se mi na nich líbí, co nelíbí, co bych vylepšila... to už dneska nemá vůbec význam, do toho investuju energii jen když to po mně někdo vyloženě chce   Tohle dělám jen pro kontrolu dodržování pravidel KS, takže to nemusí být obsáhlé.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc, čte se to nádherně :) Všeho si moc vážím a ted už určitě se nestane, že bych tak dlouho nechala blog prázdným :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jááá tě chci přijet navštívit! [2]: Až někdy budeš dělat kontrolu na mě, tak prosím klidně použij ten AKčkovský způsob hodnocení, jestli se ti bude chtít! Ale ty jo, už z té kontroly začínám být víc nervózní než abych se těšila, takže toto asi radši neber jako výzvu, abys mě extra zařadila do nejbližšího článku

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: To se občas stane každému ;)

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Ale dát někomu ještě druhou šanci je vzácné :)

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Ó jéje, to muhihi zní nebezpečně, docela se začínám bát, co v další kontrole uvidím!

    OdpovědětVymazat