13. března 2013

Photo - Koza s mlsným jazýčkem

Zdravím Snílci,
týden uběhl jako voda a je tu opět Photo. Tentokrát vás musím pochválit, protože mi od Bereniky přišla krásná a hlavně zajímavá fotka. Kozy vážně sežerou všechno... :-) A samozřejmě tu máme s ní (s Berenikou, ne tou kozou) i krátký rozhovor.
A pokud bystemi chtěli i vy zaslat nějakou svou fotografii, tak ji stačí zaslat na klubový email klub.snilku@email.cz, do předmětu napište Photo a připojte nějaký název a popis fotografie (nezapomeňte se podepsat a přiložit odkaz na blog).

Před několika lety na výletu s rodiči se mi podařilo vyfotit jednoho gurmána.
Kozy mívají mlsný jazýček, ale chutě téhle nedokáže popis vystihnout, že?


Jana 'Berenika' Chaloupková

Ahoj, můžeš se nám krátce představit?
Ahoj. Tento měsíc mi bude šestnáct let, z čehož plyne, že studuji prvním rokem střední školu. Jelikož mojí největší vášní jsou verše a knihy, jde o obor Knihovnických a informačních systémů a služeb. Týdny trávím v Brně, ale pocházím z východních Čech.

Jaké máš zájmy?
Jako největší lásku je třeba uvést poezii. Jako budoucí knihovnice samozřejmě ráda čtu, píšu a jako Snílek velmi ráda sním. Kreativitě se meze nekladou a tak si občas něco ráda i nakreslím nebo vyfotím. Samozřejmě se ráda starám i o své internetové stránky a o svou rubriku Principiu či nové vzducholodě zde. Nejnovějším přírůstkem do rodiny zájmů jsou u mě procházky po Brně a aktuálně například návštěva Literárních dílen v Mahenově knihovně.

Na tvém blogu je spousta zajímavých věcí, tak by mě zajímalo, kde bereš inspiraci?
Z procházek, z diskuzí s přáteli, někdy i z toho, co zrovna probíráme. Výhoda odborných škol je, že se učí i věci, které většina lidí z jejich oboru znát nebude nebo nepoužije. A ty se pak dají skvěle využít. Další věc, která mě inspiruje, jsou textové hry.

A ještě jedna otázka ohledně Phota, jak dlouho a čím fotíš? Bylo někdy tvým snem se stát fotografem?
Co jsem na internátu, tak bohužel mobilem.
Fotografie, kterou jsem poslala, je ale z rodinného přístroje, i když typ vám nebudu schopná říct.

Práce fotografa je pěkná, ale musela bych na svůj vkus příliš jednat s lidmi, takže raději zůstanu duší knihovnicí či archivářkou. Takže odpověď na poslední otázku zní ne, nikdy jsem se fotografem stát nechtěla, což neznamená, že mě nepotěší, když se mi něco podaří vyfotit tak, jako například fotografie, kterou jsem poslala.

Děkuji za tvůj čas i za rozhovor.

Těším se na vaše fotografie...
S pozdravem,
Zdenina Vankov.

Žádné komentáře:

Okomentovat