15. března 2013

Imaginarius - Iluze sedmdesátá první

Nabrušte vidle, krumpáče a motyky.
Dobrý večer,
promiňte, že dnes začínám později. To víte, hokej je hokej a ještě k tomu, když hrají Vítkovice. Co bych Vám povídala, že? Co Snílci a hokej či jiný sport? Holdujete sportovnímu nadšení buď divácké povahy, nebo dokonce přímo aktérské? Vím, vím, nesešli jsme se tady, abychom debatovali o sportu. Tak pojďme "pracovat".

Tak takovýmto obrázkům osobně říkám slintací, jelikož u vysokého procenta ženského osazenstva při pohledu na podobný výjem jme Pavlovův reflex. Jste mezi nimi? Jste žena či muž?

Ohledně dnešního hudebního doprovodu. Nu, to bylo tak. Udál se slet ostravských pisálků, kde přišla řeč i na muzikály. Vzpomněla jsem si, že první muzikál, jenž jsem měla tu čest shlédnout, byl Dracula s Danielem Hůlkou, Lucií Bílou, Leonou Machálkovou, Jiřím Kornem, Pavlem Vítkem a dokonce i Richardem Genzerem (tehdy s delšími vlasy a hlavně byl baleťákem). Člověk si řekne, zavzpomíná na staré časy, pustí si něco od Hůlky, jenomže pak se strhla lavina v podobě komunikace s kamarádkou. A hle... náplní večera se stal muzikál Dracula sledovaný na youtube. Pojďme si zavzpomínat, či objevovat.


Osobní zpověď: viděla jsem i části nové verze a musím do světa zařvat: ORIGINÁL Z LET 1994 AŽ 1998 BYL LEPŠÍ! Uznávám, tato nahrávka není tak emočně silná, jako originál, jelikož zde chybí hlas Hůlky a typický jekot Lucie Bílé. Pokud by měl někdo chuť slyšet i onu mnou protěžovanou verzi, pak zde:

EDIT 27. 7. 2020: v době vzniku tohoto článku nebylo na YT k dispozici video s písní Smilování z roku 1996.


Jen to budete muset posunout na 5:00, nebo si můžete počkat, což neprohloupíte, jelikož hudba Karla Svobody je skvělá. Dosti už agitky za tento velice povedený český muzikál :-D


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického či básnického charakteru vkládejte do:

Hmm, ikonka Sbírky Iluzí. Co nám to asi říká? Nu, že je čas si dát sbohem a šáteček, nebo lépe řečeno sžárovkou a šáteček.

Mějte se krásně a sněte!
Vaše tetka Maglaiz ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat