14. března 2024

Creatio - Vesmírná květina

Zdravím, milí snílci. Dnes tu pro vás mám ukázku ze svého skicáku. A opět je to rostlina. Tentokrát ale není jen tak ledajaká. Je to květina jejíž předlohu vytvořila umělá inteligence.

Je mnoho platforem AI, které dovedou generovat obrázky. Prostě do vyhledávače zadáte svůj požadavek ohledně toho, jak si přejete, aby výsledný výtvor vypadal. Pak se jen necháte překvapit, co za čtveřici obrázků vám to vám to vyplivne. A výsledek je někdy všelijaký.

Pro tento pokus jsem zvolila platformu od Microsoft bing. Prostě zadáte do vyhledávače www.bing.com, následně kliknout na slovo „obrázky“ a potom na „vytvořit“. Aby vám ale AI fungovala, musíte být přihlášeni pod microsoft účtem. Já do vyhledávače zadala „vesmírný květ poletující v mezihvězdném prostoru, surrealismus“ a vyšlo mi toto.

Obrázek je kreslen opět tužkou. Myslím, že ještě pár takovýchto obrázků, a budu si v tom stínování mnohem jistější. Už teď mi to jde lépe, než na začátku. A co se týče tvaru… On se tenhle květ zase tolik neliší od svlačce, který jsem už kreslila. Takže to pro mě bylo spíš takové opakování. S tím pozadím jsem se trochu unáhlila. Takové jsem ho snad ani dělat neměla. Ale je to poučení pro příště.


A co vy? Jaký vztah máte k umělé inteligenci? Zkusili jste ji někdy na něco využít?

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Šedá“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat Bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním hezkého zbytku týdne 

Raja Luthriela

3 komentáře:

  1. Mě se to líbí vypadá to zajímavě, možná by to vypadalo lépe vybarvený 🧐

    OdpovědětVymazat
  2. Ja AI pouzivam kdyz nemuzu najit nejake obrazky na pixabay. :) Ale jinak se tomu snazim vyhybat jako cert krizi. Myslim si, ze grafici, 3Dckari, programatori budou casem ohrozeni a ze se to uz odrazi ted na trhu.. Tak jako si lidi mysli, ze grafik = marketak..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, v průběhu lidské historie některé pracovní pozice vznikají a později zase zanikají, aby mohly vzniknout zase jiné.

      Vymazat