12. října 2023

Creatio - Svlačce

Zdravím, milí snílci. Je druhý čtvrtek v měsíci a to znamená, že je čas na jednu z mých kreseb.

Tentokrát jsem se rozhodla, že nakreslím svlačce. Jako vzor mi posloužila jedna moje fotka. Mám jí i v jednom článku na svém blogu. Je to ta poslední úplně dole.

Svlačce mám ráda. A je jedno, jestli jsou to tyhle zahradní, či ty obyčejně s malými kvítky. Někdo je považuje za úporný plevel. A přiznejme si, není daleko od pravdy. A přece se najde člověk, který dovede ocenit jejich nenápadnou krásu a jemnou vůni. Ale mě jsou sympatické popínavé rostliny, jako takové.

Co se týče kresby, je pořád co vylepšovat. Přesto si myslím, že člověk může poznat podobnost s předlohou. Kreslila jsem tužkou. A už tehdy se mi v hlavě zrodila myšlenka, že v tomto skicáku budou jenom květiny, plody, stromy a podobné věci rostlinného původu. Ale nechci se tím zase svazovat na 100%. Tak uvidím, jak to nakonec dopadne.

A teď už konečně ten obrázek.

***

Pokud jste členy Klubu snílků, můžete tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „hnědá“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat Bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním hezkého zbytku týdne 

Raja Luthriela


Žádné komentáře:

Okomentovat