18. května 2023

Creatio - Téma 33: Modrá

Zdravím, milí snílci. Máme tu další téma ke kreslení. Tentokrát se spolu ponoříme do modrých barev.

Téma č. 33 – Modrá

Modrá barva je barvou oblohy bez mráčku a vody, ve které se odráží. Ale může mít i mnoho jiných odstínů. Kde kdo si jí spojuje s Facebookem nebo s džínami. Modré jsou často obaly od mléčných čokolád.

Jiný zase obdivuje chrpy, pomněnky nebo rozrazily. Modrých květin moc není, a proto vždycky stojí za pozornost.

V české republice také žije několik druhů modrásků. Třeba i andulky mohou mít modré peří. Trochu temněji modrý odstím mají také borůvky nebo švestky.

Někdo tvrdí, že modrá je barva naděje. Jiný zase, že mu připomíná smutek. A co si o ní myslíte vy? Máte rádi tuto barvu? A inspiruje vás natolik, že byste dokázali nakreslit něco modrého? Prakticky na vašem obrázku může být úplně cokoliv, jen když tako barva bude na papíře dominovat.

Inspiraci lze přece hledat na mnohých místech. Vaše okolí jistě hýří barvami. Jen se stačí podívat. Najde se mezi tím vším něco, co ve vás probouzí chuť ke kreslení?

Za každý obrázek, který vytvoříte na mnou vymyšlené téma, získáte Bludišťáka. A to se vyplatí.

Pokud vás ale tenhle námět nezaujal, podívejte se do Seznamu starších témat. Třeba vás něco upoutá tam.

Pokud se vám témata nezamlouvají, můžete mi poslat něco mimo ně, i když za to Bludišťák není. Budu však také ráda.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete také psát náměty, co mám nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Email klubu snílků je klub.snilku@email.cz. Do předmětu napište Creatio. Pokud kreslíte dílo na nějaké mnou určené téma, přepište tam i téma. Do emailu pak prosím zmiňte i název toho tématu.

S přáním krásného zbytku týdne

Raja Luthriela

9 komentářů: