11. listopadu 2021

Creatilo - Zátiší s podzimními plody

Dobrý den, milí snílci. Máme tu zase čtvrtek a s ním tu je zase nějaké to moje dílo. Napadlo mě, že už jsem dlouho nenakreslila žádné zátiší. Myslím, že naposled přesně před rokem. 12. listopadu 2020. Tudíž vlastně přesně před rokem. Nebylo to úmyslně. Zkrátka taková náhoda. Každopádně zátiší asi budu muset zařazovat častěji. 

Začala jsem tím, že jsem sehnala ovoce. Respektive z těch shnilotin v misce jsem vybrala kusy, co se zdály být nejčerstvější a položila na velký kapesník, který má představovat ubrousek. Celkově mi ale půlka citronu, jablko a mandarinka přišly málo. Přidala jsem tedy ještě čtyři vlašské ořechy. Nakonec jsem došla i pro máslovou dýni. A ačkoliv jsem vybrala tu nejmenší, stejně se mi nevešla na papír. No prostě děs. Stejně ale měla ošklivě ulomenou stopku. To je lepší ani nekreslit. 

Jako první jsem udělala jablko. Z levé strany jsem nakreslila tu půlku citronu i s peckou. Ta je sice v reálu světlejší, než dužina, ale mě se to povedlo obráceně. Osobně se mi nejvíc líbí mandarinka. S oříšky byl problém. Ty totiž totiž kreslila podruhé v životě. Jediný, který vypadá alespoň trochu kloudně, je ten druhý zleva. A pak ta nešťastná dýně. Už na začátku jsem věděla, že ten papír potřebuju větší.


Pokud jste členy Klubu snílků, můžete také tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma Živly“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat