12. srpna 2021

Creatio: Trojrozměrný strom

Dobrý den, milí snílci. Dnes je druhý čtvrtek v měsíci a to znamená, že opět představím, nějaké své výtvarné dílo. A dneska tu mám něco celkem unikátního. 

Na obrázku můžete vidět strom, jehož kmen tvoří natrhané kousíčky té tvrdé ruličky od toaletního papíru a koruna je zase z malých zmuchlaných kousíčků časopisů. Padly na to necelé dva televizní programy. A abych řekla pravdu, i ten papír, na kterém je to přiděláno je v podstatě zachráněný z práce. Dá se tedy říci, že je to z velké části recyklované dílo. Akorát tempery a lepidlo, které jsem na to použila, jsou koupené. 

A jak mě taková věc napadla? Prostě jsem tak trochu rozjímala nad tím, jakou ještě vytvořit koláž. Dopadlo to ale nakonec úplně jinak. Vyjevil se mi strom vytvořen z malých papírových kuliček. Zalíbilo se mi to, a tak jsem s tím o nějaký čas později začala. Během tvorby se mi nakonec matně vybavilo, že stejnou techniku (shodou okolností to tenkrát byl také strom) jsme kdysi dávno prováděli ve školce.  Asi mi to tenkrát ulpělo podvědomí. Kolik užitečných věcí se mi tam ještě skrývá? 

Tvorba vlastně byla dost náročná. Vyrobit takového množství kuliček dalo spoustu práce a zabralo to několik hodin. Ani vybarvování nebilo o nic snazší. Musela jsem použít mnoho barvy, aby tam nezůstávala bílá místa a ani tak to není úplně ono. Ale ani opravdový strom nikdy není jednolitě zelený. Vždycky koruna přece vždycky trochu prosvítá. 

A co vy? zkoušeli jste někdy něco takového?


Pokud jste členy Klubu snílků, můžete také tvořit a posílat své kresby, malby a třeba i koláže na email klubu klub.snilku@email.cz.

Pokud vás nenapadá, co kreslit, můžete se inspirovat mnou zadanými tématy. Například teď je aktuální téma „Draci“. Klidně si ale můžete vybrat nějaké starší. Za poslání tematického obrázku můžete také dostat bludišťáka.

Do komentářů, ale i na e-mail můžete též psát náměty na témata, na která mám něco nakreslit já. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

S přáním hezkých prázdnin Raja Luthriela

Žádné komentáře:

Okomentovat