11. června 2020

Creatio - 5. kreslení do hudby (Last Night of the Kings)

Dobrý den milí snílci. Dnes to trochu odlehčíme. Pamatujete si ještě na tu soutěž, v rámci které jste měli nakreslit píseň Last Night of the Kings od kapely Van Canto a do které se nikdo nepřihlásil a tak jsem jí musela po půl roce zrušit? Tak jsem se mimo jiné zmínila, že si tu píseň nakreslím aspoň já.


Pustila jsem si jí, zavřela oči a nechala na sebe hudbu chvíli působit. O minutu později už jsem měla vizi. Ta se ovšem skoro vůbec nepodobala vzniklému obrázku. Mělo to být temnější. Vlastně souhlasí jenom ten černý prapor a obloha částečně pokryta velkým černým mrakem. Jinak nic. A ani ten mrak nevypadá jako mrak. Možná jsem měla nakreslit i více větru. Přesto má toto dílo zvláštní to atmosféru. Myslím, že se mi nejvíc povedl stín toho kůlu.
Obrázek jsem kreslila olejovými křídami. Používám je jenom při speciálních příležitostech. Jsou skvělé, ale špiní prsty. A i ten obrázek je potom jaksi špinavý.


***

Pokud jste členy Klubu snílků, neváhejte se zúčastnit Mandalové soutěže. Můžete tvořit a posílat svá díla na email klubu ještě do 18. 6. 2020 do 12:00. Takže máte ještě příležitost. Pokud vás soutěž nezaujala, můžete poslat nějaký obrázek mimo soutěž, který bych mohla v Creatiu zveřejnit.

Do komentářů, ale i na e-mail klub.snilku@email.cz můžete také psát náměty na hudbu, kterou mám nakreslit. A nešetřete mě. Ať je to zajímavější pro mě i pro vás.

Rovněž můžete posílat třeba nějaké opravdu podařené graffiti, pokud nějaké často míjíte na svých cestách. Nebo cokoliv jiného, co podle vás souvisí s výtvarnem a byla by škoda to neukázat světu.

Žádné komentáře:

Okomentovat