4. ledna 2019

Iluze pro Andělku

"Svatá Ida, ta dne přidá"
pranostika na 4. ledna


Byť se zdá, že jsme v mozku, prakticky jsme se ocitli v kapitánově kajutě, ovšem byl zde jistý rozdíl. Ku příkladu z okénka jsme mohli vidět část čerstvě proraženého tunelu a několik malých ušáků, dále v místnosti bylo několik stejně pohodlných křesel. Po kajutě přecházel kapitán Imaginarius a za ním další… a další… a další… a další. Míjeli se a občas na sebe vykřikli: "Koho?!" Při bližším pohledu jste mohli zjistit, že každý z kapitánů měl sice identický oděv, nablýskané holínky, kalhoty, bílou košili, vestu a barokní kabátec, ovšem každý z nich měl šat v jiné barvě. Jeden červený, druhý zelený, třetí modrý, čtvrtý žlutý, pátý fialový.

"Měli bychom se uklidnit, pánové," oznámil zelený Imaginarius.


Dobrý večer dámy a pánové,
doufám, že jste Nový rok prožili zdraví a s veselou myslí, však to znáte, jak na Nový rok... snad jste se i na chvíli zasnili, byli bychom velice zklamaní, kdybyste nesnili, nepsali o tom na stránkách vašich koutků internetu a neposílali nám tyto řádky. Ovšem za celý klub bych ráda řekla, že jsme rádi, že jsme se v tomto zbrusu novém roce mohli rozrůst o nového člena - kdo neví, nechť se podívá na novou tvář. A kdo již nováčka viděl a jeho blog prošmejdil, může se s chutí pustit do první Iluze tohoto roku, dnes trochu pohádkově, ať si ještě prodloužíme vánoční atmosféru.


pravděpodobný autor: Goro Fujita


Dnes jen pro vás vyhrává:




V červenci jsem přišla o veškerá data, tudíž bych byla ráda, kdybyste pro jistotu zkontrolovali, zda údaje v tabulce korespondují s vašimi vlastními záznamy o činnosti v rámci Imaginaria.



Dnes hádati nebudeme, užívejte si prvního víkendu v novém roce.


Odpověď na minulou otázku:
Nebylo špatné odpovědi.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Bájo víkend a úchvatný nový rok vinšuje
vaše tetka Maglaiz


3 komentáře:

  1. Proč jste vlastně článek nazvali Iluze pro Andělku? Nejdřív jsem myslela, že je to úkol pro nějakou konkrétní osobu, ale po podrobném prozkoumání této rubriky jsem pochopila, že je to vlastně dobrovolná akce a každý, koho nějaké dílo napadne, ho může poslat.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Rajo, kdysi se Iluze číslovaly, aby bylo jasno, na kterou Iluzi Snílek reagoval svým výtvorem. Ovšem Iluze jsou zde již tak dlouho, že to číslo by bylo příšerně dlouhé a mohlo by se snadno splést, proto jsem zvolila jinou variantu. Pokud je Iluze označena jménem, jen pouze odkazuje na své datum vydání, protože v ten den má dané křestní jméno svátek. Pokud je označena jinak, obvykle to bývá drobné mrknutí na osobu, o níž se klub dozvěděl, že má nějaké těžkosti - taková drobná psychická podpora. Každopádně je naprosto jedno, jak se Iluze jmenuje, je pro všechny. Růže, byť by byla jinak zvána, voněla by stejně.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Tak to jo. Tak já něco napíšu. Ať mám aspoň ze začátku nějaké zásluhy.

    OdpovědětVymazat