4. ledna 2019

Vzducholoď padesátá čtvrtá

Milí snílci,

jaký krásnější způsob vykročení do nového roku bychom si jako klub mohli přát, než přijmutí zbrusu nového snílka!

V loňském roce jsme se několikrát museli potýkat s rarášky v administraci, kteří nám tu a tam schovají vaše komentáře a někdy je vydají až za několik měsíců. Bohužel, tento bug není v naší moci opravit, a tak je docela možné, že se s ním budeme potýkat i nadále.

Máte-li tedy zájem se k nám přihlásit, pro jistotu se ozvěte také na náš klubový mail klub.snilku@email.cz, na em@phoenixrise.cz nebo na naši Facebookovou stránku.

Jedním ze snílků, které před námi rarášci na čas ukryli, je Raja Luthriela, ale naštěstí se k nám nakonec její přihláška přece jen dostala, tak se na ni pojďme podívat.

Co nám o sobě řekla?

Mám pocit, že sem patřím proto, že jsem opravdu velký snílek, ale především chci najít zajímavé blogy a bloggery, jejichž články by mě bavily číst. Publikuju převážně svou vlastní tvorbu od povídek, básní a deníčkových zápisků až po kresby a fotografie a jsem vcelku aktivní. (Doufám jen, že to neznělo příliš vychloubačně.)

A co o ní soudíme?

M.: Poměrně souhlasím. Vidím snílka tvořícího, snažícího se zachytit, jak vidí svět, a to všemi možnými prostředky - básní, fotografií, kresbou či tvořením designů na blogy. Vidím i snílka společenského - blogově aktivního a komunikujícího se svým publikem. Vidím chuť družit se a navazovat nová virtuální přátelství. A to máme rádi ;)

Vidím zároveň i potenciál k růstu. Ze všeho nejvíc tu totiž milujeme čistě autorské blogy - ty, které si dají práci s vlastním obsahem a sdílení cizích videí si nechávají na facebook. Ale dokud ještě výrazně převažuje tvorba vlastní, vlastní komentáře a myšlenky, jsme s to nad tím přivřít oči, takže doufám, že v budoucnu bude víc tohohle a míň tohohle. Víc náhledů do snílkovy duše skrz slova a vlastní obrazy - doporučuji ty fotky k takovému článku přidat, vždycky je lepší zkombinovat vizuální podněty s textem než dělit články na obrazové a psané ;) A mnohem míň obsahu z Youtube nebo "diplomů", z nichž běžný čtenář nemá zhola nic.

Maglaiz: Mám ten dojem, že s Rajou se známe již nějaký ten čas. Raja je tvůrčí, to jde vidět i na jejím blogu. Na druhou stranu je trochu nostalgií vidět na blogu bleskovku nebo diplom za spřátelení a u článku není datum zaštítěné rokem 2009. Já si myslela, že tyto věci už takzvaně vymřely. Je pravdou, že je to taková drobná skvrna na jinak krásně bílém štítu echt snílkovského blogu, ale myslím si, že s tím se dá nějak koexistovat, případně vyjednat nějaký kompromis. Ačkoliv... když se nad těmi bleskovkami zamyslím, kdyby nebyly dělány formou "1) Ahoj, jak se máš?", ale formou drobných vědomostních kvízů, nebyl by s nimi vůbec problém. Diplomy za spřátelení by se také daly snést, pokud by se tak dělo v poměru 1:5 kvalitním a tvůrčím článkům.

A výsledek tedy?

Rozhodně přijímáme, děkujeme za zájem a trpělivost a doufáme, že se dočkáme spousty zajímavých článků a myšlenek. Naše rubriky se už třepou na nové hadače i tvořiče, takže vítej na palubě a šťastnou cestu do jiných světů!


9 komentářů:

  1. Ahoj, děkuji za tak milé přijetí. Velice si toho cením.
    Nicméně si musím obhájit některé věci, protože pociťuji lehké napětí. Na diplomy za spřátelení si hraju už jen s jednou osobou, která několikrát do roka zruší svůj blog a zase si ho založí. A tak se znovu a znovu spřátelujeme. Také si navzájem vyplňujeme své bleskovky. Není to nic proti ničemu a nikomu tím neubližujeme.
    Vědomostní testík jsem zkoušela jednou. Nikdo ho nevyplnil. Jedna osoba mi napsala, že je to proto, že je to na ni moc těžké. Přitom by to zvládl i méně nadaný páťák. A možná i zpaměti.
    Jinak co se týče článků a fotek, často píšu o věcech, často i o těch, které se dějí ve mě a tam si foťák brát nemůžu. A když přidám fotky, tak skoro ke každé zvlášť napíšu pár řádek. Takže není problém.
    Co se týče obsahu z youtube, dávám na blog přece jen to, co mě za konkrétní měsíc nejvíc obohatí. Video, ze kterého načerpám nejvíce poznání a vědění. Přece nepřidávám nějaká hala bala videa o ničem. Vlastně tím vzdělávám své čtenáře. A občasná píseň na povznesení ducha přece taky nikdy neuškodí. Na facebook já nic dávat nemůžu. Tam se všechno ztratí v návalu chaosu.
    Toto nepíšu jako výmluvu pro to, proč se neměnit. Spíše vysvětlení, že to, co a jak produkuji, je součást mého vývoje a že až to všechno, co mi vytýkáte, přestanu potřebovat, prostě to nebudu dělat.
    Samozřejmě nechci tímto komentářem dělat nějaké dusno (i když beztak nedělám nic jiného). Vážím si vašich postřehů.

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, já myslela, že tu Raja už nějakou dobu je, ta sem samozřejmě patří! :)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Obhajovati se je zcela správné! K našemu přijímání vždycky patřila trocha dobře myšlené konstruktivní kritiky a touha slyšet, co k tomu má autor na srdci, takže jsme rádi, když se někdo chytne a dá nám najevo, že to, co dělá, dělá s vášní a důvodem Ano, i písně povznesou a může být zajímavé spojovat je někdy s články - jak vidno v našem vlastním Imaginariu. Spíš to bylo tedy doporučení, aby v jejich případě vždycky byl nějaký komentář, protože to nejzajímavější jsou právě tvé myšlenky a to, co sis z toho ty odnesla.Nějakým vývojem si jako blogeři procházíme všichni a my to respektujeme. Je vidět, že jsi na dobré cestě.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Fantastické obhájení se!
    Jak jsem už řekla v hodnocení, s diplomky a bleskovkami se dá koexistovat, pokud se jinak blog profiluje zcela autorsky, což je tvůj případ. Byť jsem nejspíše v hodnocení zněla přísně, ukápla mi slzička při vzpomínce na vlastní nerozvážná, telecí blogová léta, za což ti dík.Pokud se to má takto - jako hra s jiným blogerem a čtenáři v rámci bleskovky, je vše v pořádku. Pravda vědomostní kvízy nejsou v našem prostoru bůhvíjak populární, s tím mám bohatou zkušenost z Imaginaria, ale zároveň musím podotknout, že zde máme několik aktivních a vědomostí chtivých snílčích duší, které by se mohly projevit i pod tvými kvízy. Nu, ponechám to na tobě, neb, jak jsi sama podotkla, až to přestaneš potřebovat, nebudeš to dělat, a já jen dodávám: a naopak.Pro pořádek: žádné dusno není a i my si vážíme tvé přítomnosti u nás v klubu a tvého přístupu k blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc jí gratuluji též se chci přidat

    OdpovědětVymazat
  6. [8]: Ahoj a díky za zájem. Přihlášky se podávají do Registrace (odkaz v menu), ale popravdě jsem se na tvůj blog mrkla a rovnou můžu říct, že to v současné chvíli nedopadne. Hledáme zajímavé autorské blogy s vlastní tvorbou, kde jakýkoli případný cizí majetek je řádně ozdrojován (a ideálně tam žádný není). Tvůj blog je plný příspěvků s obrázky, videy a animacemi, k nimž nenapíšeš jediné vlastní slovo a zcela jasně nejde o tvou tvorbu. Na to, že jde o tak nový blog, je bohužel už teď jasné, že nesplňuje to, co bychom od členského blogu chtěli.Pokud bys někdy v budoucnu měla autorský blog (tedy založený na vlastní tvorbě), ozvi se, rádi to přehodnotíme.

    OdpovědětVymazat