21. září 2018

Iluze pro Mirelu

Po svatém Matouši čepici na uši.
pranostika



"Sím, asi jsme něco zaslechli!" zapískal jeden vojín ze zaječí Sedmé roty.
Chilias se zablyštilo v očích a skrze semknuté zuby zasyčela: "Šargarepo."
O půl ucha vyšší zajíc, než byli ostatní, se napřímil a parádním pochodem přišel k dívce, přičemž se mu chvěl čumáček. Beze slova zasalutoval.
Velitelka svraštila obočí, dala si ruce v bok a autoritativně zahřímala: "Do Orthovy zadnice! Takhle se vojín hlásí svému velícímu?! Máte z prdele kliku, že každá další packa dobrá a váš tatík je náš nejlepší muž, jinak byste s celou tou svou bandou smrděl v tý podělaný zaječí školce doteď, poručíku!"
"Aj do rice!" zvolal Ole Jmazal, neb na něj Chiliasino "podání si" poručíka udělalo dojem.
"Jsme si toho plně vědomi, madam. Už se to nebude opakovat," řekl Šargarepa, srazil paty k sobě a opravil hlášení podřízeného. "Poslušně hlásím, že jsme při plnění rozkazu, tedy budování tunelu..." svěsil uši, jelikož si uvědomil, že to, co se chystá říct, nebude odpovídat předpisům, ovšem jinak to říci nemohl, a tak ještě stáhl hlavu mezi ramena a polohlasně dořekl, "...něco zaslechli." Zavřel oči v očekávání dalších invektiv či snad i exekuce.
"Co konkrétně to něco je?" optal se klidně kapitán Imaginarius ve snaze předejít dalšímu ponižování mláďat.
Chilias dále rudla, ovšem nijak nereagovala.
Zajíček Šargarepa nevěřícně otevřel očka, čumáček se mu sice stále chvěl, ale narovnal se a uši už opět byly plně v pozoru. Imaginarius musel svou otázku zopakovat a pokleknout, protože zajíček mlčel a jen těkal očkama z něho na Chilias a zpět.
"Abych pravdu řekl," osmělil se poručík, dívaje se kapitánovi do očí jen s mírně zakloněnou hlavou, "nemůžeme se shodnout. Většina by řekla, že je to voda, ale třeba vojín Möhre má nejdelší uši a prý slyší i dva hlasy. A prý by na to vsadil obě uši, přesněji řečeno, ať mu je ufiknou, esli kecá, že jeden z těch hlasů je tatínkův."


Dobrý večer dámy a pánové,
pomalu ale jistě se nám září překulilo do své druhé polovice. Doufám, že se vám, milí Snílci, daří dobře a vklouzli jste do studijních či pracovních povinností jako po másle. Je pátek, nebudu vás dále mořit se školou a prací, když začíná víkend. A propos! Máte nějaké plány na zítra? A jste z Prahy a okolí či plánujete v Praze strávit víkend? Mám zde pro vás drobnou snílčí pozvánku na CONiáš, na němž bude nejen Františka Vrbenská, ale i třeba Sikar, známý z blog.cz a nyní se vyskytující na webu Triumvirátu, a za 160,- Kč se můžete podívat na film Predátor: Evoluce 3D.

autor/ka: AnatoFinnstark


autorka: KatieHofgard


Osobně mám za to, že soundtracky k Disneyho filmům jsou velice zdařilé. Co si myslíte vy?



INFORMACE PRO ČEKATELE NA ODMĚNU: Tento víkend bude věnován veškeré debordelizaci Imaginaria, proto očekávejte příští týden e-mail s vyzváním k domluvě na termínu udělení odměny. Jste zapsáni v diáři a To Do listu (čti vhodní na odškrt) - to jen kdyby někdo chtěl něco namítnout.


Zkontrolujte si, prosím, počet limo, zda je správný.


Zdá se, že minulý červencový úkol za deset bludišťáků byl nejspíše příliš na naše drahé Snílky, přičemž byl ale směřován přímo na dobu prázdnin, kdy by Snílci mohli mít čas. Nu, nevadí.

OTÁZKA za bludišťáka: Ani za boha si nevzpomenu, jaký máme den. Už zase mi ten blíže nespecifikovaný příslušník jistého evropského národa schoval kalendář. Dnes by bylo lepší zůstat v klidu a pokoji.

Odpověď na minulé otázky:
1) Den zmrzliny.
2) Odpovědi na minulý úkol nechávám nerozpečetěné a ukládám je na dlouhé podzimní večery, kdy bude mít obec snílkovská dozajista více času.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:




Úžasný nový školní a akademický rok vinšuje
vaše tetka Maglaiz


2 komentáře:

  1. Žel, Mezinárodní den Alzheimerovy choroby ani nemusím googlit.
    A s dlouhými podzimními večery uvidíme...

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji Alisse.Kdo bude další úspěšný lovec bludišťáků?

    OdpovědětVymazat