8. června 2018

Iluze pro Medarda

"Kdo na Medarda zasívá, hojnost lnu a zelí mívá."
pranostika




Vy jste vůbec necvičili! Vždyť nám to trvalo celé týdny. Žádné výmluvy a tiše, myslím, že už za tímhle rohem je náš hrdina.
"Ehm... takže ještě jednou. Prorazíme tunel," ozval se nám velmi známý hluboký hlas.
"Ano," odvětil sametový alt nepatřící nikomu jinému než samotné vůdkyni odbojné bandy.
"Vstoupíme do tunelu," pokračoval Arcturus.
"Ano."
"A co potom?"
"Co co potom?"
"Co budeme dělat? Co se stane?"
"Dobré otázky," uznala Chilias.
"A? Odpovědi zní?"
"To nebyly řečnické otázky?" podivila se.
"Kapitáne, muži by rádi něco věděli," prohlásil zároveň se scvaknutím podpatků pobočník Hernajs. Nečekal na vyzvání kapitána a spustil: "Proč jim pomáháme? Máme přece jiný úkol. Musíme najít loď, opravit ji a odletět pryč. Co je nám po jejich problémech? Je to zbytečné ohrožování životů posádky. Sám víte, že ani ona neví, co tam na nás čeká."
Zatímco Chilias vyprskla smíchy, Imaginarius překvapeně zamrkal, zkroutil mezi ukazovákem a palcem pravé ruky koneček tmavého kníru a po krátkém rozvažování, v němž si potvrdil, že pravdu nelze říci a zcela lhát by bylo ošemetné vzhledem k přítomnosti zainteresované osoby, spustil "Pane Probrose," leč byl okamžitě přerušen.
"Probrosus, je to nesklonné, hernajs." Zde si dovolíme učiniti odbočku, jelikož text, v němž bylo vše osvětleno záhadně zmizel. Dvojčata Hernajs a Kurňajs se ve skutečnosti jmenovali Helmbrecht a Cmrndoš Probosusovi, ovšem jejich vzhled a záliba užívat oněch klecích slůvek posádku donutila si je přejmenovat pro čistě praktický účel.
"Pane Probrosus, muž či lépe řečeno zajíc jest uvězněn za těmito zdmi kvůli nám. Je naší svatou povinností mu oplatit jeho pomoc při našem útěku. Kromě toho jistě vám, rytíři a gentlemanovi, nemusím vysvětlovat nepsanou poučku o dámě v nesnázích."
Hernajs sice chtěl úštěpačně namítnout, že to v kalhotách s bambitkou a šavlí za pasem a nadávající svým mužům hůře než ten náš trpajzlík nelze vydávat za dámu ani v hanbinci, ovšem při pohledu na dívčin prst spočívajícím na spoušti bambitky si to rychle rozmyslel, srazil podpatky a odešel do hlubin hloučku Imaginariovy posádky.
"Sím, asi jsme něco zaslechli!" zapískal jeden vojín ze zaječí Sedmé roty


Dobrý večer dámy a pánové,
připraveni na dnešní zlobišárnu? Dnes máme Medarda a to člověka nutí myslet na déšť, zvláště v tomto suchu. Pršelo dnes u vás? A máte rádi déšť?

Vím, opět jsme dlouho neměli Iluzi, takže bych nejspíše neměla dlouze hovořit a měla vás nechat se vrhnout na obrázek a hudbu.

Z důvodu komplikovaného vlastnictví ilustrace musel být obrázek z našich stránek smazán.


NÁHRADA:

autor: neznámý, ilustrace se již vyskytuje pouze na Pinterestu


Dneska si zase dáme něco málo epické hudby od nejspíše nám neznámého autora.




V červenci jsem přišla o veškerá data, tudíž bych byla ráda, kdybyste pro jistotu zkontrolovali, zda údaje v tabulce korespondují s vašimi vlastními záznamy o činnosti v rámci Imaginaria.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Rychlý a bez nehod konec školního roku vinšuje
vaše tetka Maglaiz


4 komentáře:

  1. Jejda. Co já teď s tím textem ke staženému obrázku?
    A co je důležitější, co provedu s tímhle obrázkem? V hlavě vymeteno...

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Nevadí, odkaz na obrázek funguje, takže to by mělo být cajk - klidně pošli text k původnímu obrázku.
    Problém byl v tom, že autorka obrázku je Slovenka, a tak jsem chtěla být poctivá a mít souhlas s použitím obrázku, žel autorka prodala práva k tomuto obrázku jisté společnosti (jedná se o ilustraci k nějaké hře). A jelikož jsem tím autorku upozornila na naše stránky, raději jsem obrázek stáhla, abych ochránila náš klub před případnými nepříjemnostmi ohledně autorského zákona.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrá, dobrá.
    Není to tak dlouho, co jsem se dostala do vášnivé diskuze o autorských právech na internetu, kdy mi protistrana dokazovala, že vrazit obrázek na net v podstatě znamená vzdát se autorských práv, takže jsem vlastně hrozně ráda, když autorský zákon někdo nahlíží stejně poctivě jako já. Dík :)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Nu, musíme se jako klub přiznat, že jej nedodržujeme striktně, ale považujeme za základní slušnost alespoň vložit zdroj (tzv. ozdrojovat), případně i jméno autora k dané ilustraci. Chlubit se cizím peřím se nám příčí, zvláště M. je na to pes.

    OdpovědětVymazat