10. října 2016

Téma týdně 12 - Když spadne poslední list


Zdravím Snílci,

za okny skoro mrzne, kdekdo má nudli u nosu a bolavé dutiny. Ano, mluvím o nastalém podzimu, který k nám rovnou skočil, bez jakýhkoliv příkras nebo lákajících tanečků. Zatím nám stromy nezlátnou - možná, jak kde - ale věřím, že příroda případná zpoždění napraví s plnou parádou. Doufám v tom. Skok ze třicítky na pomalu mráz mi napovídá, že nás čeká pořádná zima.

Doufám, že jste se všichni dostatečně zateplili a nemusíte se prolívat zázvorovým čajem, jako má maličkost. A řeknu vám, zrovna, když jsem první týden v práci, už tam huhňám s plným nosem a nejsem jediná :D

Vysokoškolákům začaly povinnosti a kdekdo nemá čas. Co kdybychom se spolu na chvíli zastavili, procítili vůni podzimního listí a možnost se zachumlat s čokoládou do deky a číst si knihu/ eventuálně hrát hru nebo koukat na film? Věřím, že to každému z nás prospěje.

Proto dnes máme téma týdne: KDYŽ SPADNE POSLEDNÍ LIST



Nasajte, nebo si vytvořte doma podzimní atmosféru - já mám doma krásné kemramické dýně, ale nemám nic proti pravým. Taková dobře okořeněná dýňová polévka, to je něco. Ale zpět k tématu, Snílci, napište nám báseň, povídku, drabble, nebo jen vyfoťte krásu podzimu. Zamyslete se nad skrytým významem věty - Když spadne poslední list. Může to znamenat konec něčeho důležitého, nebo i špatného, protože dá prostor nadějným zítřkům. Když nad tím tak přemýšlím, je to téma lehce depresivní, ale dá se pojmout i nadějně - až spadne poslední list, až skončí mé trápení, začnu znovu. Vstanu z prachu suchého listí a udělá to jinak.

Doufám, že jsem trochu povzbudila vaši fantazii a přeji krásný týden ;)

Dragita


1 komentář:

  1. Ach jo, mám pocit, že všechno, co za něco kdy stálo, jsem už napsala A přede mnou tisíce lidí a mnohem líp
    Ale tohle já. Loni.
    Zalovila jsem v archívu a vytáhla tenhle "klenot"
    http://baruschkasf.blog.cz/1509/konec-leta

    OdpovědětVymazat