23. března 2012

Imaginarius - Iluze dvacátá třetí

Dobrý večer,
Monica Otmili přibližně před týdnem vyhlásila jakýsi konkurz o posty správců různých rubrik, jak je vám jistě známo. "Radou starších" jsem byla uznána jako nový správce Imaginaria. Doufám, že v téhle šlamastyce nebudu sama a že mi ochotně pomůžete tím, že jako předtím budete pilně přispívat a prezentovat lidem své vize.

Ráda bych se držela starých pravidel, tudíž každý pátek okolo 18 až 22 hodiny by se zde objevila nová iluze. Jedinou jakousi novinkou by bylo, že bych chtěla zapůsobit nejen na váš zrak a tím podnítit vaši fantazii, ale i podráždit váš sluch. Bylo by jedno, zda se necháte inspirovat hudbou, ilustrací či obojím najednou.

Březen je měsíc jara, měsíc, kdy se Klub snílků vrátil na svou stránku. Vše se nově rodí a začíná pučet. Koloběh života je opět na počátku. Myslím si, že by nebylo od věci znova si připomenout prolog, který zazněl při uveřejnění první iluze.

Již je to mnoho prosněných let, co Pán iluzí, kapitán Imaginarius, vyplul se vzducholodí nesoucí jeho jméno mezi neprobádaná souhvězdí, aby nalezlo místo svých snů, které střežil ve svých myšlenkách, jako největší tajemství. Na výpravu nepřizval žádné snílky a v době slavností v přístavu Aditu vyplul to temnoty nebes. Ovšem u hvězdy Aurory si s ním osud pohrál a jeho astroláb postihla porucha, která nemůže být opravena rukama lidí. Imaginarius už dlouho bloudí ztracen mezi hvězdami, snažíce se najít správný kurz. U Aurory se na jeho počest konají snílkovské turnaje ve snění a snílkové stále hledají Imaginaria. Řídí se podle stop, které za sebou zanechává. Těmi stopami jsou iluze, které každého snílka polapí jako siréna svým zpěvem, a nutí ho tak dlouho snít a fantazírovat až téměř do vyčerpání sil. Všechny příběhy těchto snílků jsou pečlivě zapisovány a každý příběh odhaluje střípek toho, kam Imaginarius mířil.

Jak jsem se již zmínila vše se nově rodí. A s tím se pojí i zrod nového dne, který by mohl symbolizovat znovuzrození blogu Klubu snílků, ale i třeba narození nového příběhu. Tak tedy hezky nechte povídku či báseň vykouknout na tento svět, polaskejte je a pečlivě se jim věnujte, ať mohou vyrůstat a kvést.

OBRÁZEK ZTRACEN

Ještě slibovaná novinka čili hudba ku podpoře vaší hravé fantazie.


Z důvodu mé neznalosti práce s Blueboardem, bych vám byla vděčná, pokud byste odkaz na své příspěvky posílali prozatím na mail klubu: klub.snilku@email.cz.

P. S.: A pokud by se objevila nějaká dobrá duše, která by byla ochotná mne naučit s touto vymožeností zacházet, byla bych jí nesmírně vděčna.

7 komentářů:

  1. Chtěl bych se zeptat, jak bych se mohl dostat do vašeho klubu? Byl bych rád vašim členem, můžete mi odpovědět na mail. m.orsag12@gmail.com, nebo rovnou na můj web, děkuju :)A s Blueboardem není těžká práce, jen nevím, co potřebujete.
    Stačí si tam založit účet a pak už vás to vede samo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi nápad s písničkou :)Určitě je to další skvělá cesta k fantazírování :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že je Imaginarius zpátky a to s tou písničkou je úžasný nápad. Snad stihnu něco vymyslet a sepsat to.

    OdpovědětVymazat
  4. Píseň je skvělý podněcovač...Mé myšlenky se pomalu ale jistě začínají rozbíhat a hledají...co, to je teprve otázkou, ale každopádně už mne svrbí prsty...

    OdpovědětVymazat
  5. Pravdepodobne sa teraz nebudem mat cas zucastnit, ale musim uznat ze stou pesnickou to je super napad ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Nápad s písničkou je skvělý! ;)

    OdpovědětVymazat
  7. blueboard je úplne ľahké (keď som bola ešte na estránkach a použivala som to, mala som nejakých 10 rokov ) problém je, že blueboard funkcie nefungujú na blogu.cz :(

    OdpovědětVymazat