29. prosince 2018

Iluze pro Bohumilu a Juditu

"Prší-li na Mláďátka, budou děti mříti."
pranostika na 28. prosinec

[]


A nyní jsme, dámy a pánové, u bran kochleárního nervu, což znamená, že nás čeká ta příjemnější a rychlejší část cesty. Stopneme si nějaký elektrický výboj. Prosím, v průběhu jízdy se nevyklánějte, mohli byste vypadnout a další výboj by vás mohl zabít. A už jsme zde. Inu, je to nejrychlejší dopravní prostředek na světě.
Nyní jsme se ocitli v koncovém mozku, latinsky telencephalon, v němž se uskutečňuje u něketrých jedinců mimo jiné i myšlení, což je cíl naší velké exkurze. Prosím, pohodlně se usaďte do našich křesel a podíváme se, co se právě odehrává v mysli kapitána Imaginaria. Bohužel popcorn či jiné občerstvení nemáme. Prosím, schovejte ty svačiny. Protože v celém těle je zakázáno konzumovat jakékoliv tekutiy či potraviny, mohlo by dojít ke kontaminaci objektu, což by mohlo vést k onemocnění až úhynu daného exempláře.


Dobrý večer dámy a pánové,
svátky máme úspěšně za sebou. Dárky rozbalené, kapr a jiné pochoutky snědené, cukroví už leze i ušima a starší osmnácti let se těší na proud alkoholu, jenž bude prýštit v pondělí. Ačkoliv pranostika na 28. zní poněkud pesimisticky až nihilisticky, zvláště pro část Beskyd, kde pršelo už od časného rána, neměli bychom si tím kazit náladu a mohli bychom se při čekání na konec roku zabavit novou Iluzí.

autor: Victor Nizovtsev


Hudbu dnes pro mou nerozhodnost nabízím dvojí:





V červenci jsem přišla o veškerá data, tudíž bych byla ráda, kdybyste pro jistotu zkontrolovali, zda údaje v tabulce korespondují s vašimi vlastními záznamy o činnosti v rámci Imaginaria.



OTÁZKA za bludišťáka: Jaká událost se stala 28. prosince v minulosti? Proč jsi vybral/a zrovna tuto událost?


Odpověď na minulou otázku:
"Ladislav, král český, byl pohrobek," je věta jednoduchá, rozvitá.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:




Bájo víkend a úchvatný nový rok vinšuje
vaše tetka Maglaiz


1 komentář:

  1. Dočetla jsem se, že Galileo Galilei toho dne roku 1612 pozoroval planetu Neptun. Což mi v seznamu událostí přišlo takové pěkné, optimistické a mírně zasněné.

    OdpovědětVymazat