17. listopadu 2017

Iluze pro studenty

"Kdy - když ne teď?
Kdo - když ne my?"

Květoslava Morávková

[]



"Tudy ne," prohlásil Pascha suše.
Obrátil paprsek své svítilny i svou pozornost k dalšímu vchodu a ouha. Čumák nepřestal brnět. Dokonce zajíc nabyl dojmu, že jeho soukromý alarm bije na poplach s ještě větší intenzitou. Zopakoval tedy u krajního vchodu vlevo trik s hrstkou hlíny a kamenů. VŽUM! Z podlahy vyšlehly plameny až k černému očouzenému stropu.
"Hodně citlivé zařízení. Docela bych rád poznal tu chytrou hlavu, která to zkonstruovala," zabručel pochvalně velikonoční zajda.

Dobrý večer dámy a pánové,
vítám vás u nové Iluze. Poněkud jsem se bála, že ta dnešní Iluze vůbec nevyjde stejně jako nevyšla ta minulá, jelikož mne zlobilo nejen vkládádní obrázků, ale i samotné ukládání článku a přihlašování na blog.cz. Občas mívám na techniku špatný vliv.

Dnes vás možná zklamu, protože místo obvyklé dvojité dávce obrázků zde máme dnes jen jeden, ale myslím si, že tento obrázek je dostatečně inspirativní na to, aby vás jakoukoliv svou částí přinutil odložit myš a položit prsty na klávesnici.


autor: Wisnu Tan



Peter Crowley už taktéž není nijak neznámým pojmem pro staré příznivce Imaginariových dobrodružství.




Minulá otázka za bludišťáka: Jaké číslo bude následovat v řadě: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21,... ? Jakpak se tato řada nazývá?
Správná odpověď: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 a jedná se o tzv. Fibonacciho posloupnost či čísla.

Svátky mají jednu velkou výhodu - většinou během nich nikdo nic po vás nechce. Zůstaňme při této tradici a dnes nehádejme.

V červenci jsem přišla o veškerá data, tudíž bych byla ráda, kdybyste pro jistotu zkontrolovali, zda údaje v tabulce korespondují s vašimi vlastními záznamy o činnosti v rámci Imaginaria.


Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.



Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Báječný listopad vinšuje
vaše tetka Maglaiz


Žádné komentáře:

Okomentovat