4. března 2017

Iluze pro Kazimíra

Na Kazimíra pohoda - na kobzole úroda.


Chilias obrátila oči v sloup, vykřikla "Stvořitelé! Do čeho jste to dali duši?! Ty osle! To už dávno vím. Pojď, prosím tebe, nebo mi vytečou nervy," uchopila zcela konsternovaného Imaginaria a táhla ho do protější místnosti s krbem, kde už na ně všichni čekali.
"Zavolejte Sedmou rotu," přikázala dívka svým můžům družně hovořícími i s Dalekozrakými.
"Už jsou na cestě, šéfe," odvětil jeden hromotluk.
Imaginarius tázavě pohlédl na Chilias. "Sedmá rota?"
Chilias spiklenecky mrkla na své muže a prohlásila: "Speciálně vycvičená jednotka. Měl je na povel Pascha, takže je vysoká pravděpodobnost, že jim něco ze svých vědomostí předal. Však uvidíš."
A uviděl. Vlastně prvně uslyšel. Z útrob tunelu, kterým nedávno přišli do doupěte, se rozléhal děsivý popěvek.
"Rallallallararallara ok
rallallallararallara ok
rallallallararallara ok
oh ok oh ok ok
oh ok oh ok ok"
A po tomto popěvku z díry v podlaze vyhopkalo sedm malých ušáků. Tito drobečkové by sami o sobě nechali kapitána klidného, ovšem to by nesměli zaujímat bojovou formaci hrotu kopí a být až po zoubky ozbrojeni sečnými a palnými zbraněmi. Pochopitelně ten nejmenší z nich za sebou táhnul ještě kanónek.
Postavili se do pozoru. Zajíček vpředu zasalutoval a podal raport pisklavým ovšem rozhodným hlasem. ''Poslušně hlásím, že se Sedmá rota dostavila na váš příkaz v plném počtu. O situaci jsme již informováni a čekáme na vaše rozkazy.''

Dobrý večer dámy a pánové,
vítejte u další dávky snění a tvoření. Minulý víkend byl velký úmysl, který mi potvrdí Zdeňka i Opti-mystique, uveřejnit Iluzi včas, leč velký výpadek blog.cz mi to poněkud zhatil. Na druhou stranu byl však v něčem pro mou osobu přínosný. Rozhoupala jsem se konečně k jedné důležité věci. Ovšem o tom až jindy. Teď je totiž fáze příprav. Tak se zatím půjdeme podívat na novou Iluzi, ne?

Dnes bude netradiční a nebála bych se celou Iluzi nazvat smrští.


autor/ka: zdroj již neexistuje

autor/ka: nejsem si zcela jista


autor/ka: nejsem si zcela jista

autor/ka: neuveden/a


Poslední je takový příjemný. Motivační. A prý si ho můžete dát na triko.


Dnešní Iluze je poněkud netradiční. Chtělo to změnu. I když neočekávám, že to bude mít nějakou odezvu. Nebo snad se najde dobrá komentující a píšící duše?









Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Ať máte vždy si kam sednout, vinšuje
vaše tetka Maglaiz


3 komentáře:

  1. Iluze na tripu, to je jediné, co mě k tomu momentálně napadá Momentálně nejsem až v tak pastel(k)ové náladě, ale určitě mě to probralo :) Potřebujeme tu asi občas trochu víc barev a sluníčkové nálady.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Tak si říkám, že nejspíše zítřejší Iluze bude na podobné vlně.

    OdpovědětVymazat
  3. to je ale roztomilé...vskutku

    OdpovědětVymazat