12. února 2017

Vzducholoď padesátá

Milí snílci,

dnes vyplouvá padesátá vzducholoď! Není to nádhera?

Máme velkou radost, že o nás máte pořád zájem. Jsme klubík celkem tichý, poklidný, nenáročný, však snad přeci inspirativní. Máme rádi procházky, přírodu, čerstvý vzduch, hory, lesy, jezera, ale i pohodlné gauče, praskající krby a horké nápoje. Milujeme atmosféru, která podporuje snění a vyburcuje fantazii. Neslibujeme drama, jedeme spíš na pohodu, a tak nečekáme, že se na nás budou stát fronty. O to sladčí a hřejivější pak je každá ojedinělá soví pošta, s kterou se k nám někdo přihlásí a chce s námi tu pohodu sdílet.

A vůbec nejlepší je, když se ukáže, že ji poslal přesně ten člověk, kterého jsme tu chtěli. Nebo dva.

Myslíte si, že se k nám hodíte, a zajímají vás naše rubriky? Tak honem se přihlásit, naše dveře jsou pořád otevřené! :)


1) Shō - sakushi.blog.cz - ANO

Yes please! Bloger muž, ještě ve věku post-teenagerovském, je už samo o sobě krajně nedostatkové zboží, a když si k tomu přidáme ještě inteligentní hloubavé psaní, kreativitu, poetiku, RPG duši, fanouška steampunku a whoviana, co mixuje na blogu jazyky, tak to se na mě nezlobte, beru! :D Aby mě snad někdo nenařkával z nadržování whovianům, svatosvatě přísahám, že to je v tom přijímání to nejméně důležité, respektive to není důležité vůbec. Ale osobní preference to u mě rozhodně zvedne, to jako ne že ne :D
Byly časy, kdy bylo hrozně trendy a in dávat článkům a rubrikám anglické titulky. Dělalo se to hodně a dělali to bohužel i lidi, co tomu jazyku vůbec nehověli, a navíc to neuměli odůvodnit. A já vždycky říkala, že to chápu tak maximálně u lidí, kteří například v cizině žijí nebo studují v cizím jazyce, nebo u lidí, kteří zkrátka ten cizí jazyk milují, zajímají se o něj a rozumí mu alespoň na nějaké použitelné úrovni (tedy něco víc než "My Galery, My Fotos" a podobně. Fuj, ani mi to nejde přes prsty).
Vzhledem k tomu, že u Shōa jsem během chvilky našla luxusní profilový článek (takhle nějak to má vypadat, a hlavně aby to bylo snadno dohledatelné), kde jsem se bez ptaní dozvěděla, jak to s tím jazykem má a proč ho tak hojně používá (a tedy nejen angličtinu), byla má rýpavost v tomto beze zbytku ukojena a nemám připomínek. Ostatně jsem na tom s tou láskou k angličtině stejně.
Doufám tedy, že to tu našeho nováčka bude bavit a jestli ne, tak že třeba bude ochotný přilít trochu své vlastní kreativity do našeho životem znaveného kotlíku, a prostě přispět troškou do klína. Ostatně bude to tu vždycky takové, jaké si to uděláme. Všichni spolu.
P.S.: Jen pozor na překlepy a občasné hrubky. Není toho mnoho, ale i občasné špatné y/i trochu sníží level prvního dojmu.

2) Kety - pouceni.blog.cz - ANO, ale s prosbičkou

Já musela být hodná, protože dneska dostávám dárky. Další krásný blog plnoleté kreativní duše, další krásná poetika a kresby, před nimiž se musím sklánět, protože tohle je zrovna jeden z umů, jimiž jsem nebyla obdařena :P
Na Poučení je na co koukat a je mi tam hezky. Majitelčino druhé jméno by sice možná mohlo být Skepse, ale snad i tím je mi blízká. Není to blogísek plný radostných myšlenek, o to víc je to ale odrazem křehké snílčí duše, která se snaží věřit a doufat a znovu v sobě probouzet naději, byť svět není úplně takový, jaký by měl být. A já myslím, že něco takového se k nám víc než hodí.
Mám jen několik připomínek, z nichž většina jsou jen prosby a možná tipy, záleží, jak si to autorka vezme, ale jedna je spíš taková žádost, abychom dostáli našim pravidlům. Tak začnu hned s tou.
Vidím tam spoustu vlastních malůvek, o to žádná, to je paráda. Občas se tam ale taky objeví nějaký pandí či lenochodí oddělovač, a tam si nejsem jistá, čí je to tvorba. Tak bych jen prosila o komentář, jestli jde o vlastní dílo nebo bylo-li by možné někam uvést, z kama to je. To jen tak pro pořádek, bez toho to přijetí ještě úplně odkývat nemůžu.
Z toho zbytku méně důležitých poznámek:

- postrádám v záhlaví možnost dokliknout se na homepage. Návštěvník je zvyklý dostat se na ni skrz záhlaví nebo nějaký textový odkaz hned nahoře v menu, žel Uchu u tebe nenacházím žádnou takovou možnost a není to úplně šikovné. Klikat xkrát na "zpět" nebo odmazávat adresu se nikomu nechce.

- pěkně prosím a doporučuji, zvaž nějaký pořádnější profilový článek namísto tohoto. Určitě to umíš líp než jen řadově vyplnit daný formulář. Nemusí to být dlouhé, spíš jde o formu, tohle působí hrozně tuctově a jak říkám, ty máš na víc.

- je trochu nepříjemné, že dole na hlavní stránce není nic jako "další články" nebo "archiv". Pokud chci kamkoli dál, musím zpět nahoru do menu a tam si zvolit rubriku, nemůžu tedy číst popořadě další nejnovější články.

Jsou to detaily, které ale mají vliv na to, jestli tě někdo vůbec bude sledovat nebo ne. Na blogu musí být jednoduché se pohybovat, jinak to lidi otráví a radši půjdou jinam. Za stávající situace jim moc nepomáháš v tom, aby se celý tvůj blog prolezli na první pohled křížem krážem - což by třeba chtěli.

Závěrem tedy jen prosím vyjádření k těm oddělovačům, možná jsem něco přehlédla, jinak jsem rozhodně pro a doufám, že tě to u nás bude inspirovat.

A to je dnes vše! Však to bohatě stačí, ne?

9 komentářů:

  1. Skepse zdraví.
    Oddělovače jsou napůl práce moje, napůl Googlu. Je to již delší čas, co vznikly, tak si již příliš nepamatuji, kde přesně jsem čerpala inspiraci. Díky mimo jiné za rady, byť netoužím po pořádném profilovém obrázku, ani po možnosti, aby se čtenáři u mně lépe orientovali. (Nezvu je, a že se nějaký občas vyskytne mě nijak nebere. Když někdo touží vidět či vědět více, nechť se snaží. Není mou povinností všechno odkrýt.) Je-li tohle však velkým problémem, odstoupím.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Není. Jak říkám, to jsou jen doporučení. Většinou, když se k nám někdo hlásí, dělá to zčásti i proto, aby oslovil víc lidí, proto automaticky radím, jak tomu pomoct, ale to je samozřejmě tvoje věc.My se zajímáme akorát o neozdrojovanou cizí tvorbu, ale pokud jsi se na nich podílela, tak je to v pohodě, a chápu, že by bylo náročnější dohledat původní zdroj. Díky za reakci a určitě neodstupuj :) Jak říkám, myslím, že máš co nabídnout, tak doufám, že to nezůstane jen u přijetí a že bude fungovat nějaká další interakce.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím!Nejprve by bylo vhodné, abych sepsal slova díků, ale to bych se nejprve musel přestat smát. Článek vedený o mé osobě a blogu mě pobavil. xD
    *Nádech vystřídá výdechem, přičemž si odpočítá soustavu čísel od desíti k jedné.* Dobrá, jsem klidný.
    Tedy.. Děkuji za přijetí a úžasný vstupní článek! Spolu s tím vysílám díky i whovianskému stavu, jež mi umožnil využít tvé osobní preference. ^^O tom, zda-li mne to zde bude bavit - tohle odvětví odkryje až čas. Mám však neodmyslitelný pocit, že mne to zde bavit bude a že zde velmi rád budu přispívat, až se pořádně rozkoukám a usadím. ^^Ještě jednou díky.RE P.S. - Yap, pozor si dám, ale stejně to někdy neohlídám ani já. Avšak od toho má každý možnost komentovat, aby si na mne mohl zařvat, jelikož sem mu svou hrubkou vypálil zrak. ^^- - - - - -Nu, jelikož již komentuji, využiji této příležitosti, abych pozdravil dalšího nového člena, jehož ještě dnes bezpodmínečně navštívím na jeho stránkách. ^^Zdravím Ket! Jsem velmi rád, že tu nejsem nový sám. ^^ Snad se tu oba udržíme po dlouhou dobu. x)

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Za přispívání budeme víc než rády :) Vždycky jednou za čas vymýšlíme, co bychom tu s tím dělaly, a pak si řeknem - nojo, ale když ono je tu stejně pět a půl aktivních lidí. Čili čím víc aktivních členů, tím větší potenciál pro víc rubrik (některé jsou momentálně neaktivní a je to škoda).Já mám na překlepy betareadera Přítel vždycky vítězoslavně hlásí:"Máš tam chybu". V sedmdesáti procentech o chybu nejde (jsou to třeba hlášky z Cimrmana nebo archaické výrazy, které on nezná), ale na ten zbytek se mi to hodí.Případně se jednou za čas najde všímavý čtenář, který pod kilometrový článek s nejbrutálnějším psychologickým zamyšlením napíše přesně jen to "máš tam překlep", což vždycky potěší

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Yap,. na neaktivní rubriky jsem se již díval a prozatím můj mozek přemítá, jestli bych se nějaké neměl chopit. ^^ Zatím tomu dám trochu času. Moc teď nestíhám. Avšak jakmile se mi uvolní chvíle, tak se rozhodne. ^^Betareader... Wham, to by nemuselo být špatné... Nemá tvůj přítel čas? Že bych si ho občas půjčil? xDD Budu se muset pak podívat, jestli tuhle možnost někdo nenabízí. Sama to určitě znáš. Píšeš, píšeš, čteš a čteš a i přesto že tam máš chybu, tak ji nevidíš. xDTakového čtenáře ti závidím. Sice bych ho nejspíše za chvíli považoval za mé úžasné sluníčko (Ten sarkasmus v těch dvou slovech je snad jasný xD), ale alespoň bych měl korektora a hlavně důvod abych si dal příště pozor. xD
    Některé chyby jsou u mě i vžité a když mě nikdo s prominutím nebuzeruje, tak nemám jak si na ně dávat pozor.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: To by bylo super! Nebo klidně i úplně jinou rubriku. Popravdě, správcovské komando je teď hodně slabé, moc školy a práce. Člověk, co by do toho přinesl trochu energie navíc by se každopádně hodil, o tom žádná.To si piš, že to znám Stává se mi to ale hlavně v angličtině u hodně dlouhých textů, kde si to po sobě čtu a třeba až po pátém přečtení najednou zjistím, že jsem někde použila úplně jiný slovo místo toho, co jsem chtěla říct, a naprosto nechápu, že jsem to předtím neviděla a jak se to vůbec mohlo stát, protože ta slova znám a přitom třeba ani neni tomu správnýmu podobný Občas mozek prostě zkratuje.Myslím, že přítel stěží zvládá mě, bohužel :) Zkus si dát inzerát Chápu. Možná bych se divila, co všechno dělám špatně já. No ostatně nedávno jsem zkusmo psala článek pro jeden e-magazín, poslala jsem to kolegovi spisovateli k posouzení a hned mi na tom ukázal několik mých nešvarů. A i sama vím o formulacích a slovech, kterých bezpochyby nadužívám. Když nad tím člověk ale začne moc přemýšlet a snaží se až moc křečovitě nepsat tak, jak mu to leze z pusy, tak se mu docela možná stane, že z toho dostane blok.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Yap třeba i novou, jak jsem řekl zatím o všem přemýšlím. Nerad bych se hned vrhnul na něco, co by mi pak následně nevyhovovalo, nebo co bych pak následně také moc nestíhal z důvodů nedostatku času. Byla by to škoda.Yap, to je přesné. Někdy si toho však člověk nevšimne ani po pátém přečtení a pak na sebe kouká jako na debila, když na to někdo poukáže. xDKde mám pak takový inzerát vložit? Ono, mohl bych ho dát na blog, ale nemám dostatečnou klientelu a hlavně nechci používat klub pro reklamu, takže ho nechci strkat ani tady.
    Dám ho zatím na blog a uvidím. ^^ Díky.Yap, hold život pisálků je poněkud těžký co se jedná celkové češtiny. Avšak o to lepší jsou pak úspěchy, když něco máme bez chyb. Hehe

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Určitě, nespěchej, nech si čas :) My tu snad ještě nějakou chvíli budem.S tím inzerátem jsem to myslela trochu jako srandu, ale proč ne Třeba se někdo chytne. Jinak reklamu si člověk musí udělat chytře P.S.: Normálně bych nepoučovala, ale chtěls to - holt se píše s "t", pokud nemluvíte o vzdání holdu někomu ;)

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Už přemýšlím o otázkách, tak abych předbíhal - kontrolujte mail. Podle odpovědí se pak zařídím. ^^Yap, pochopil jsem, ale můj mozek je poněkud magor, takže to vzal i zcela vážně. xD Ale jak říkáš - třeba se někdo chytne. xDA je to tady, mé zažité chyby. xD Vím, že se to píše s "t," ale prsty na klávesnici si myslí něco jiného.. Děkuji za opravu a klidně opravuj dál! xD

    OdpovědětVymazat