10. února 2017

Iluze pro Scholastiku

"Sláva je jed, který je nutné brát po malých dávkách."
Honoré de Balzac

[]

Zlověstně se zablýsklo a děsuplně zaburácel hrom.
"Krucinál, kdo zapomněl doplnit olej?! Jako by to byli malí haranti. Všechno říkat stokrát. Cháska jedna lenivá!" vztekala se Chilias a zvedla se z křesla. "Půjdeme vedle, abychom se domluvili na postupu."
"Ještě než tam půjdeme, musím ti něco říci," pronesl již zcela příčetný kapitán. "Raději se ještě posaď. Není to dobrá zpráva."
Dívka si vzdorovitě založila ruce na prsou a ani se nepohnula. "Ne, díky, staříku. Špatný zprávy se člověk musí naučit ustát. Když si kecneš na zadek, tak zůstaneš na místě. A to nemám ve zvyku."
Arcturus byl zaskočen, ale zhluboka se nadechl a spustil: "Víš, když nás Pascha osvobozoval, nějak si toho Zelení všiml dřív, než počítal. Začali nás honit tunely. Pascha běžel jako poslední a snažil se zamaskovat naše stopy. Nevím, co přesně se stalo."
"Zkrať to, staříku, máme před sebou spoustu práce a málo času. Za chvíli Páprda pošle Zelené sem a my musíme zmizet ještě před tím."
"Slyšeli jsme výbuch a Pascha se nám už neozval. Byl přímo u exploze. Je mi to líto. Je... mrtvý."
Chilias obrátila oči v sloup, vykřikla "Stvořitelé! Do čeho jste to dali duši?! Ty osle! To už dávno vím. Pojď, prosím tebe, nebo mi vytečou nervy," uchopila zcela konsternovaného Imaginaria a táhla ho do protější místnosti s krbem, kde už na ně všichni čekali.

Dobrý večer dámy a pánové,
vítejte u další dávky snění a tvoření. Jak jste prožili uplynulý týden? Kdo z vás měl už jarní prázdniny? U nás právě proběhly tento týden, ačkoliv já už pár let prázdniny nemám, musím se o tyto události zajímat z důvodu vlakových spojení. Máme u nás totiž takový drobný problém, že ve vlacích s určitým časem absolutně nemáte šanci si sednout, pokud jedou i školáci a studenti středních škol. O prázdninách velice ráda cestuji těmito vlaky. Jsou totiž příjemně poloprázdné, a tak ani nemáte výčitky svědomí, když vedle sebe hodíte zavazadlo a natáhnete si nohy, že by to bylo protisedícímu vysoce nepříjemné.


autor/ka: nejsem si zcela jista

Jako druhý obrázek přikládám méně dramatický, avšak mé osobě daleko více se hodící k dnešní hudbě. Snad laskavý Snílek odpustí.

autor/ka: nejsem si zcela jista


Youtube má jednu malou nevýhodu. Většinou po delším užívání nenabízí nové a nové písně k poslechu, ale neustále vás točí v kruhu známých melodií. To mi trochu vadilo a vadí doposud, a tak jsem musela poprosit o pomoc Spotify. Hle, nové melodie jsou zde.






Výzva všem:

Pokud máte nějaký návrh, připomínku, jste s něčím nespokojeni nebo spokojeni ohledně Imaginaria či Klubu Snílků, prosím, dejte nám to vědět buď zde v komentářích, na facebookové stránce, nebo na klubový e-mail. Předem děkujeme za všechny podněty a upozornění. Jsme také jenom lidé a chybujeme.


V ÚVAHU BEREME I ÚVAHY!


Odkazy, řádně označené, na své Iluze prozaického, básnického či úvahového charakteru, uctivě prosím, račte vkládati do:



Ať máte vždy si kam sednout, vinšuje
vaše tetka Maglaiz


3 komentáře:

  1. Zdravím,Prázdniny také už nějaký ten pátek nemám, takže na tvou otázku neodpovím. Přesto mohu říct, že když pojedeš v brzké ráno ve všední den školy, tak se klidně můžeš posadit, hodit vedle sebe zavazadlo a přidat k tomu odložení nohou na druhou sedačku. xD
    Kolem šesté jsou vlaky ještě poměrně prázdné. - Alespoň u nás.Nu, abych přešel k věci, tak jsem přišel poděkovat. Díky Klubu jsem byl schopen, v časech totální tmy obklopující mou mysl, stvořit v poemách novou rubriku zvanou Imaginarius | Za zrcadlem. Tam budu vkládat iluze, jež se tu tak hezky nastřádaly. Děkuji! (Odkaz na první dílo jest ve Sbírce iluzí.)Těším se na další i ty starší, které jsem ještě nečetl.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ochochó... (zrovna jsem si žužlala malíček a radostí jsem se do něj kousla ) Mám radost, že se našel další člověk, kterého umíme inspirovat :) Já už básním nějak zřídkakdy, tak si ráda aspoň počtu. Hned jdu na to.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Za každé přečtení jsem samozřejmě rád, ale ještě raději bych byl za komentář s kritikou či názorem. ^^Přežil to malíček, nebo je na nemocenské? xDYap, yap, díky. Inspirace byla skvělá. x3

    OdpovědětVymazat